Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
antisiklonu, azor

Azor Antisiklonu Nedir

Eski 10-19-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Azor Antisiklonu Nedir

azor antisiklonu, azor antisiklonu nedir, azor antisiklonu ne demek, azor antisiklonu hakkında, azor antisiklonu ile ilgili bilgiler, azor antisiklonu hakkında bilgi,

Ülkemizi sürekli etkileyen dinamik kökenli yüksek basınç alanıdır

Kışın serin yağışsız ve batı yönlü rüzgarlarla kendini belli eder Rüzgar hızları yavaştır

Kışın sürekli alçalıcı hareket gösterdiği ve soğuk yeryüzüne dokunduğu için havanın alt kısımlarında soğuk durgun bir hava katmanı oluşur Bu durgun hava bölümü içerisinde şehirsel atıklar birikerek hava kirliliğine neden olur

Kış ayalarında Kuzey Afrika üzerinde İzlanda Alçak Basıncı’nın sıcak bölümü oluşarak İzlanda Alçak Basıncı’nın değişmesine yardım eder Yaz aylarında ise güneş ışınlarının gelme açısına bağlı olarak etki alanını Akdeniz üzerinden İngiltere’ye kadar genişletir Bu durumda Türkiye’de kuzey yönlü rüzgarlar etkili olur

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com