Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Beslenme, Diyet ve Sağlık > Genel Sağlık

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
balığı, ile, kılçığı, tüketin

Balığı Kılçığı İle Tüketin!

Eski 10-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Balığı Kılçığı İle Tüketin!




Balığı kılçığı ile tüketin!

Günümüzde insanların balık ile ilgili fikirleri çok uç noktalardadır Kısaca balığı ya çok seviyoruz ya da nefret ediyoruz

Aslında balık, soframızda haftada en az 2 kez yerini alması gereken önemli besinlerden biridir Yapılan araştırmalar, düzenli olarak balık yemenin sayısız yararı olduğunu kanıtlamıştır
Balık Yemek Neden Bu Kadar Önemli?
Doğan Sağlık Grubu Beslenme ve Diyet Uzmanı Emine Sezen; “İnsanların karşılaştığı bir çok hastalığın nedeni, aldıkları besin maddeleri ve yanlış beslenme alışkanlıklarıdır
Bundan dolayı insanlar, beslenmelerine dikkat etmek zorundadır Yüksek kolesterolden ileri gelen hastalıkların, önemli oranda kırmızı etten kaynaklandığı artık insanlar tarafından bilinmektedir
Bunun için daha sağlıklı ve doymamış yağ asitleri yönünden zengin olan balık yenmelidir” diyor
”Tüketilen yağların, doymamış yağlarca zengin olması çok önemlidir Çünkü omega-3 serisi yağ asitlerinin vücutta, biyokimyasal ve fizyolojik aktivitelerde önemli görevler üstlenmektedir Yağ asitleri insan vücudunda göz, beyin , testis ve plasentada toplanarak gözlerin uygun şekilde çalışmasına ve beynin fonksiyonlarını eksiksiz olarak yerine getirmesine yardımcı olmaktadır” diyen Beslenme ve Diyet Uzmanı Sezen, balığın vücudumuza sağladığı diğer önemli faydaları da söyle sıralıyor;
• Kalp hastalığını ve felci önler
• Kolesterol aaaabolizmasını ayarlar
• Kemikler için yararlıdır
• Şeker hastaları için yararlıdır
• Astım tehlikesini azaltır
• Prostat kanseri riskini azaltır
• Kırışıklara karşı etkilidir
• Yağ oranı azdır
Kılçığı Bile Faydalı!
Balığın kılçığında bulunan yüksek orandaki kalsiyum ve fosfor kemiklerin sağlığı ve dayanıklılığı bakımından önemli Bu özelliği nedeniyle kemik erimesi sorununu yaşayanların balık etini fazla tüketmesi gerekmektedir
Sardalya ve ya somon gibi konserve ve yumuşak kılçıkları ile birlikte yenilebilecek küçük balıkların tüketilmesi doğru beslenmenin en iyi yolu olacaktır

Nedir Bu Omega-3?

Omega-3, vücut tarafından yapılmayan ve dışarıdan yiyeceklerle alınması gereken doymamış yağ asitlerinden biridir Herkesçe bilinmektedir ki Omega- 3, en fazla balık yağında bulunmaktadır Balık türleri içerisinde de özellikle uskumru, sardalya, hamsi ve somon balığında bol miktarda bulunmaktadır Beslenme ve Diyet Uzmanı Sezen;” Haftada en az 2-3 kez balık yiyin Balığı kızartmak yerine ızgara ya da buğulama olarak yemeyi tercih edin Eğer ailenizde kalp hastalığı varsa Omega-3 içerikli bir beslenme alışkanlığı edinin ve bunu ömür boyu sürdürün Dengeli omega yağ asidi alımı, sizi kalp krizi riskinden de koruyacaktır” diyor

Doğan hastanesicom



Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.