Dil Balıklı Ve Karidesli Salata - Çin Mutfağı |
10-15-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Dil Balıklı Ve Karidesli Salata - Çin MutfağıDil Balıklı ve Karidesli Salata -Çin Mutfağı Dil Balikli ve Karidesli Salata Malzemeler: 1 adet dil baligi 20 adet küçük boy dondurulmus karides 2 adet marul yapragi 2 yemek kasigi sam fistigi 2 yemek kasigi maydanoz (kiyilmis) Kizartmak için: 1 adet yumurta 1 yemek kasigi galeta unu Karabiber Tuz Sos Icin: 1 yemek kasigi mayonez 1 tatli kasigi hardal 2 yemek kasigi sizma zeytinyag 1 limonun suyu Tuz Yapilisi: Dil baligini küçük parçalara ayirip, yikayin Baska bir kapta yumurtalari kirin ve içine karabiber, tuz atin Baliklari önce yumurtali karisima, sonra galeta ununa batirdiktan sonra kizartin Kagit havlu üzerinde fazla yagini alabilirsiniz Sam fistiklarini, kabuklarinin rahat soyulmasi için suda bekletin Karidesleri ve sam fistiklarini zeytinyaginda pembelestirin Marul yapraklarini yikayip, dograyin Üzerine karidesli fistiklari koyun Dil baliklarini esit araliklarla yerlestirip maydanozla süsleyin Ayri bir kapta mayonez, hardal, limon suyu, zeytinyag ve tuzu iyice çirpinHazirladiginiz bu sosu salatanizin üzerine döküp, servis yapin |
|