Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Tatlı

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
fıstıklı, kadayıf, tarifi, tatlı, tel

Fıstıklı Tel Kadayıf Tatlı Tarifi

Eski 10-14-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Fıstıklı Tel Kadayıf Tatlı Tarifi




Kullanılan malzemeler :Süre
N/A
Zorluk Derecesi:
N/A
Kaç Kişilik
10
Yarım kilo çiğ tel kadayıf
250 gr tereyağı veya margarin
250 gr Antepfıstığı (ceviz veya fındık da olabilir)
750 gr şeker[*]4 bardak suTarifin HazırlanışıKadayıf için kenar yüksekliği ortalama 3 santim olan bakır veya alüminyum bir tepsi tercih ediniz
Marketten aldığınız çiğ kadayıfı önce elinizle iyice ufalayıp dağıtın (Bu işlem kadayıfın topaç olmasını önler ve daha iyi pişmesini sağlar)
Yağın 200 gramlık kısmıyla tepsiyi yağlayın
Kadayıfı ikiye ayırın ve yarısını tepsinin her tarafına eşit olacak şekilde dağıtın
Eşit büyüklükte bir başka tepsiyle, dağıttığınız kadayıfı iyice bastırın
Dövdüğünüz veya öğüttüğünüz fıstığın hepsini tepsinin üzerine dağıtın
Kalan kadayıfı yine eşit bir şekilde fıstıkların üzerine kapatın
Boş tepsiyle yeniden bastırarak pişmesi için fırına verin (Ocakta da pişirebilirsiniz fakat altı piştikten sonra kadayıfı ters çevirmeniz gerekir)
Kadayıfı orta sıcaklıkta, üzeri kızarana kadar pişirin Şayet yüksek hararetli bir fırında pişirirseniz üstü kızarmasına rağmen içi çiğ kalır ve bu lezzeti önler Kadayıfın pişme süresi ortalama olarak 20 dakikadır
Şerbetinin hazırlanışı: Şerbeti yapacağınız tencereye soğuk suyu boşaltın
Sonra şekerin tamamını boşaltın ve ısıtmadan soğuk suyun içinde karıştırarak tamamen eritin (Bu işlemi yapmadığınız takdirde erimeyen şeker tencerenin dibine çöker ve ısınmaya başladığında yanarak tadı acımsı, rengi de sarımsı bir hale dönüşür)
Şekeri erittikten sonra kaynatın ve istediğiniz kıvama gelip gelmediğini anlamak için kontrol edin (Bir parmağınızı şerbete değdirip, şerbetsiz parmağınızı şerbetliyle birleştirdiğinizde yapışacak gibi oluyorsa kıvama gelmiş demektir)
Bu aşamadan sonra ateşin altını kısarak kadayıfı fırından alana kadar kısık ateşte bekletin
Bu, şekerin donmasını önler Fırından aldığınız kadayıfın üzerine hazırlamış olduğunuz şerbeti eşit şekilde dökün Oda sıcaklığında soğumaya bırakın
Soğuduktan sonra isteğinize göre kare veya dikdörtgen şeklinde keserek servise sunabilirsiniz
İsteyenler rendelenmiş ince fıstıktan üzerine süs yapabilirler [*]Not: Şerbet kaynatılırken bir küçük limon ilave edilir Bu, tatlımızın şekerlenmesini önler



Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.