Tahinli Haşhaşlı Kek Tarifi Tatlı Tarifi |
10-14-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Tahinli Haşhaşlı Kek Tarifi Tatlı Tarifimalzemeler: 3 yumurta 3 büyük kahve fincanı şeker 1 büyük kahve fincanı tahin 1 büyük kahve fincanı ılık süt 1 büyük kahve fincanı ceviz 3 büyük kahve fincanı un 1 paket kabartma tozu 1 avuç susam 1 kahve fincanı sıvıyağ 1 büyük kahve fincanı haşhaş hazırlanması: şekeri ve yumurtaları çırpın dövülmüş ceviz, tahin, kabartma tozu, sıvıyağ, ılık süt, susam ve en son elenmiş un ilave edin ortası delik kek kalıbını iyice yağlayıp çekilmemiş haşhaşla yağlayın kek hamurunu döküp önceden ısınmış 170C fırında pişirin not: büyük kahve fincanı nescafe fincanı ile türk kahvesi fincanı arasında bir ölçü |
Tahinli Haşhaşlı Kek Tarifi Tatlı Tarifi |
10-14-2012 | #2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Tahinli Haşhaşlı Kek Tarifi Tatlı TarifiMalzemeler: * 1 su bardağı tahin * 1,5 su bardağı şeker * 1 su bardağı ceviz * 1 su bardağı sıvıyağ * 4 veya 4,5 su bardağı un * Yarım paket kabartma tozu * 100 gr pudra şekeri(süslemek için) Hazırlanışı; 1 Yoğurulacak kaba önce tahin, sıvıyağ, şeker koyulur Sonra un kabartma tozuyla eleyerek ilave edilir (bazen bardak ölçüleri değişebiliyor hamur birbirini tutacak kıvamda olmalı) 2 İnce çekilmiş ceviz ilave edilir Yoğrulur Arzunuza göre şekil verip elinizle yağlayıp, unladığınız tepsiye dizilir(hamur çok yağlı olduğu için tepsiye elinizi sürmeniz yeterli) 3 Önceden ısıtılmış fırında hafif pembe pişirilirPudra şekeri serpilip servis yapılır |
Tahinli Haşhaşlı Kek Tarifi Tatlı Tarifi |
10-14-2012 | #3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Tahinli Haşhaşlı Kek Tarifi Tatlı TarifiTATLILAR HAKKINDA Şeker tadında olan, içinde şeker bulunan yiyeceklerdir Tatlılar birkaç çeşide ayrılır Süt ve meyve ile yapılan tatlılar hafif ve hazmı kolaydır Hamurlu tatlılar una yağ, fındık, fıstık gibi yardımcı yiyeceklerin konulması ile yapılır Pişirildikten sonra üzerine şurup dökülür Diğer tatlılara nazaran hazmı daha zordur Şurupla yapılan hamur tatlılarında sıcak tatlıya sıcak şurup döküldüğü zaman tatlı hamur olacağından bunlardan biri sıcak biri soğuk veya ikiside ılık olmalıdır Hamur tatlılarında şurup orta kıvamda hazırlanmalıdır Koyu olursa tatlı şurubu emmez ve sert olur Sulu olursa tatlı fazla yumuşar Bütün tatlılar servis tabağına konduktan sonra hindistan cevizi rendesi, kıyılmış fındık, fıstık, badem ve ceviz ile süslenebilir Türk mutfağında, diğer bütün Ortadoğu ve Balkan mutfaklarında olduğu gibi, tatlının ayrı bir önemi ve ağırlığı vardır Özellikle halk arasında, tatlı, bir yiyecek olmanın çok ötesinde "sembolik" anlamlar taşır En acı günlerden en mutlu günlerimize kadar tatlının ikram edilmesinin âdet olmadığı bir anımız yok gibidir Yaslarımızı, sevinçlerimizi hep bu yiyecek türüyle ifade ederiz |
|