Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Tatlı

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
çikolata, karamelli, puding, tabanlı, tarifi, tatlı

Çikolata Tabanlı Karamelli Puding Tatlı Tarifi

Eski 10-15-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Çikolata Tabanlı Karamelli Puding Tatlı Tarifi








Çikolata Tabanlı Karamelli Puding

4-6 adet

Malzemeler:

Su bardağı ölçüleri amerikan cup ölçülerine göredir

3/4 su bardağı + 2 yemek kaşığı toz şeker
1/4 su bardağı su
1 su bardağı krema
3 su bardağı süt
1/4 su bardağı mısır nişastası
2 yumurta
1,5 tatlı kaşığı vanilya
1/4 tatlı kaşığı tuz
60gr bitter çikolata

Hazırlanması:

Şekeri ve suyu derin bir tencereye alın Yüksek ateşte şeker eriyene kadar karıştırın Eriyince karıştırmayı bırakıp karışımın kaynamasını bekleyin Kaynayınca ara sıra tencereyi çevirerek şekerin iyice karamelize olmasını sağlayın Tencereyi ateşten alıp kremayı yavaş yavaş ilave edin (karışım köpürmeye başlayacak) Tencereyi tekrar ocağa alın, ateşi kısın ve karışım pürüzsüz bir görünüm alana kadar karıştırın
Yarım bardak sütü ve mısır nişastasını bir kapta karıştırın Yumurta, vanilya ve tuzu ayrı bir yerde çırpın
2,5 su bardağı sütü karamele ekleyin, arada karıştırarak kaynamasını sağlayın

Nişastalı karışımı çırpıp karamel tenceresine ilave edin Çırpın, kaynatın, altını kısıp 2 dakika daha çırpıp ateşten alın
Bir bardak sıcak karamel karışımını yumurtalı karışıma ekleyip çırpın ve yeni karışımı tekrar tencereye ilave edin Bir dakika daha karıştırarak pişmesini sağlayın

Yarım bardak karamel karışımını bir kabın içinde minik minik kırdığınız çikolatalarla pürüzsüz bir görüntü elde edene kadar karıştırın Çikolatalı pudingi kaplara paylaştırın Üzerlerine karamelli pudingi dökün Buzdolabında en az 3 saat bekletip servis yapın


Alıntı Yaparak Cevapla

Çikolata Tabanlı Karamelli Puding Tatlı Tarifi

Eski 10-15-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Çikolata Tabanlı Karamelli Puding Tatlı Tarifi




TATLILAR HAKKINDA Şeker tadında olan, içinde şeker bulunan yiyeceklerdir Tatlılar birkaç çeşide ayrılır Süt ve meyve ile yapılan tatlılar hafif ve hazmı kolaydır Hamurlu tatlılar una yağ, fındık, fıstık gibi yardımcı yiyeceklerin konulması ile yapılır Pişirildikten sonra üzerine şurup dökülür Diğer tatlılara nazaran hazmı daha zordur Şurupla yapılan hamur tatlılarında sıcak tatlıya sıcak şurup döküldüğü zaman tatlı hamur olacağından bunlardan biri sıcak biri soğuk veya ikiside ılık olmalıdır Hamur tatlılarında şurup orta kıvamda hazırlanmalıdır Koyu olursa tatlı şurubu emmez ve sert olur Sulu olursa tatlı fazla yumuşar Bütün tatlılar servis tabağına konduktan sonra hindistan cevizi rendesi, kıyılmış fındık, fıstık, badem ve ceviz ile süslenebilir Türk mutfağında, diğer bütün Ortadoğu ve Balkan mutfaklarında olduğu gibi, tatlının ayrı bir önemi ve ağırlığı vardır Özellikle halk arasında, tatlı, bir yiyecek olmanın çok ötesinde "sembolik" anlamlar taşır En acı günlerden en mutlu günlerimize kadar tatlının ikram edilmesinin âdet olmadığı bir anımız yok gibidir Yaslarımızı, sevinçlerimizi hep bu yiyecek türüyle ifade ederiz


Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.