Vişneli Ekmek Tatlısı Nasıl Yapılır |
10-15-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Vişneli Ekmek Tatlısı Nasıl YapılırVişneli Ekmek Tatlısı nasıl yapılır Vişneli Ekmek Tatlısı tarifi Malzemeler : 0,5 Kg Vişne veya 1 Paket Dondurulmuş Vişne 3 Su Bardağı Şeker 3 Su Bardağı Su 15 Paket Tuzsuz Etimek Yarım Paket Krem Şanti Yarım Su Bardağı Süt 1 Adet Muz Süslemek İçin: Antep Fıstığı Tarif : Vişnelerin çekirdeklerini çıkarıp, tencereye alalımŞeker ve su ilavesi ile kaynatalımEtimeklerin ilk katını tepsiye dizelimÜzerine sıcak vişne şerbetini vişne taneleriyle birlikte dökelimDiğer etimekleri üzerine dizelimTekrar vişne şerbetinden dökelimŞerbetini emene kadar bekletelim Krem şanti ile sütü karıştırınızKoyulaştırdığımız krem şanti ile süsleyelimİnce kesilmiş muz dilimlerini her bir etimek diliminin üzerine dizelimÜzerine (arzuya göre) dövülmüş antepfıstığı serperek servis yapınız |
|