Ramazan İn Gülü, Güllaç Tatlı Tarifi |
10-15-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Ramazan İn Gülü, Güllaç Tatlı TarifiÖncelikle iyi bir gullac yapabilmek mutlaka taze, gunluk ve kaliteli sut kullanilmasi gerekiyor *Güllac yufkasinin usta ellerle açılmasi cok onemli Cünkü iyi bir güllaç için yufkalar kesinlikle ince kenarli olmaliKalin kenarli gullac yufkasi agiza hic hos gelmez *Yufkalarin serilecegi tepsi kuru ve cok temiz olmali Gerekli Malzemeler : Çok ince acilmis gullac yufkasi 3 kilo sut 750 gr toz seker 250 gr rendelenmis ceviz ici 250 gr hindistan cevizi 500 gr pudra sekeri 100 gr cekilmis antep fistik ici Süsleme icin kiraz ve arzuya göre gül suyu Yapilişi: Süt iyice kaynatilir ve seker koyularak iyice karistirilir Sut el yakar yakmaz hale gelince gullac yufkalari genisliginde bir tepside serme islemine baslanir Yufkalar tepsiye tek teke serilerek aralari bol sutle beslenir 3-4 yaprak yufka attiktan sonra hindistan cevizi, pudra sekeri, hindistan cevizi, cekilmis fistik ici, file findikla uzerine bolca serpilir Uzerine tekrar bol sut yedirilen 3-4 yufka serilirSusleme yapilarak servise hazirlanir |
|