Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Tatlı

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
güllaç, gülü, ramazan, tarifi, tatlı

Ramazan İn Gülü, Güllaç Tatlı Tarifi

Eski 10-15-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ramazan İn Gülü, Güllaç Tatlı Tarifi




Öncelikle iyi bir gullac yapabilmek mutlaka taze, gunluk ve kaliteli sut kullanilmasi gerekiyor

*Güllac yufkasinin usta ellerle açılmasi cok onemli Cünkü iyi bir güllaç için yufkalar kesinlikle ince kenarli olmaliKalin kenarli gullac yufkasi agiza hic hos gelmez

*Yufkalarin serilecegi tepsi kuru ve cok temiz olmali

Gerekli Malzemeler :

Çok ince acilmis gullac yufkasi
3 kilo sut
750 gr toz seker
250 gr rendelenmis ceviz ici
250 gr hindistan cevizi
500 gr pudra sekeri
100 gr cekilmis antep fistik ici
Süsleme icin kiraz ve arzuya göre gül suyu

Yapilişi:

Süt iyice kaynatilir ve seker koyularak iyice karistirilir Sut el yakar yakmaz hale gelince gullac yufkalari genisliginde bir tepside serme islemine baslanir Yufkalar tepsiye tek teke serilerek aralari bol sutle beslenir 3-4 yaprak yufka attiktan sonra hindistan cevizi, pudra sekeri, hindistan cevizi, cekilmis fistik ici, file findikla uzerine bolca serpilir Uzerine tekrar bol sut yedirilen 3-4 yufka serilirSusleme yapilarak servise hazirlanir



Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.