Vişneli Pirinç Tatlısı Nasıl Yapılır |
10-15-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Vişneli Pirinç Tatlısı Nasıl YapılırVişneli Pirinç Tatlısı nasıl yapılır Vişneli Pirinç Tatlısı tarifi Malzemeler : 1 su bardağı pirinç 35 su bardağı süt 250 ml krema 1 tutam tuz 1 paket vanilya Yarım su bardağı tozşeker Sos için : 1 tatlı kaşığı nişasta 1 su bardağı su 250 gr çekirdeksiz vişne 3 çorba kaşığı tozşeker Tarif : 1 Su bardağı pirinci iyice yıkayınız Suyunun süzülmesi için süzgeçte bekletiniz Tencereye sütü, kremayı, 1 tutam tuzu, vanilyayı ve yarım su bardağı tozşekeri aktarınız Kısık ateşte koyulaşana kadar arasıra karıştırarak pişiriniz Sonra; kremalı pirinci kaselere doldurunuz Sos için nişastayı 1 su bardağı suda eritiniz Küçük boy bir tencereye aktarınız Süslemek için vişneden bir miktar ayırınız 3 Çorba kaşığı şekeri ve 250 gr çekirdeksiz vişneyi ilave ediniz Sos kıvamına gelene kadar pişiriniz Kaselerdeki tatlının üzerine sostan gezdiriniz Oda sıcaklığında ılınmasını bekleyiniz Bir süre buzdolabında soğuttuktunuz Üzerini vişne taneleri ile süsledikten sonra servis yapabilirsiniz |
|