Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Tatlı

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
çilekli, tarifi, tart, tatlı

Çilekli Tart Tarifi Tatlı Tarifi

Eski 10-15-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Çilekli Tart Tarifi Tatlı Tarifi








Malzemeler;

Hamuru;

# 1 1/4 bardak un
# 1/2 bardak tereyağı (küp küp doğranmış)
# 1/3 bardak şeker
# 1/4 çay kaşığı tuz

Kreması;

# 1/5 bardak süt
# 1 kahve fincanı un
# 1 kahve fincanı şeker
# 1/2 paket krem şanti

Orijinal Krema;
# 227 gr krem peynir (az yağlı)
# 1/4 bardak şeker
# Eğer isterseniz çilekler için 1/4 bardak çekirdeksiz jelatin

Ve Çilek

Hazırlanışı;

1 Un, tuz, şeker ve tereyağını mutfak robotuna koyun ve nemli kırıntımsı bir hale gelene kadar robotta yoğurun (yaklaşık 1 dakika)
2 Hamuru alıp 20cm'lik kelepçeli bir kalıba düzgünce yayın Kenarlarını 1,5 cm civarında yükseltin Hamurun yüzeyinin dümdüz olmasına dikkat edin
3 Yaklaşık 15 dakika buzlukta dondurun
4 Donduktan sonra buzluktan çıkarıp bir çatalla hamurun kenarları hariç her yerine iğne ucu büyüklüğünde delikler açın
5 200 derece ısıtılmış fırına verin Arada bir takip edin eğer kabarmaya başlarsa bir kaşığın tersiyle hafifçe düzleştirin
6 Çok az kızardıktan sonra fırından çıkartın Benimki gibi olmasın daha beyaz olmasını tavsiye ediyorum Tarife göre 200 derece fırında 25 veya 30 dakika pişirin

Kreması;

7 Krem şanti dışındaki bütün malzemeyi bir tavaya koyup muhallebi gibi pişirin
8 Pişen muhallebiyle beraber toz krem şantiyi iyice çırpın İsterseniz labne peynir koyabilirsiniz

Orijinal Kreması;

9 Peynir ve şekeri pürüzsüz hale gelene kadar iyice çırpın Tarta dökün
10 Jelatin kullanacaksanız; jelatini eritin, bir fırçayla çileklere sürün

11 Kremasını tartın içine dökün Düzleştirin Bir saat buzdolabında bekletin
12 Çileklerini dizip altı saat daha buzdolabında beklettikten sonra servis yapabilirsiniz (Çileklerini dizmeye kenarlardan başlayın böylece kremanın taşmasını önlemiş olursunuz)








Alıntı Yaparak Cevapla

Çilekli Tart Tarifi Tatlı Tarifi

Eski 10-15-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Çilekli Tart Tarifi Tatlı Tarifi




İKOLATALI EKLER Malzemeler

3 adet yumurta

1 bardak su

100 gr margarin

1 su bardağı un

1 çorba kaşığı toz şeker

1 tutam tuz

KREMASI İÇİN

2 adet yumurta

Yarım su bardağı toz şeker

1 çay bardağı un

15 su bardağı süt

1 çay kaşığı vanilya

Yarım limon kabuğu rendesi

1 çorba kaşığı kakao

ÜZERİ İÇİN

100 gr bitter çikolata

1 çorba kaşığı margarin

1 çorba kaşığı süt

ÇİKOLATALI EKLER TARİFİ

Ele yapışacak kıvamdaki hamuru, geniş uç takılı krema torbasına doldurarak, az yağlı fırın tepsisine uzun şeritler halinde sıkın ya da kaşık yardımıyla şekillendirin Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında pembeleşinceye kadar pişirin Fırını kapatın ve 30-40 dakika kapağını açmadan hamuru dinlendirin Su ve yağı bir tencerede ateşe koyarak şeker ve tuzu ilave ederek kaynatın Kaynamaya başlayınca unu ekleyip, 5-10 dakika pişirip, ateşten alın Hamur ılınınca yumurtaları teker, teker kırın ve karıştırın Kreması için; bir tenceye süt hariç tüm krema malzemesini koyup, karıştırın Sütü azar ilave ederek pişirin Fırından çıkardığınız eklerleri enlemesine keserek, kremayla doldurun Bitter çikolatayı benmari usulü eritin Parlaklık için margarin ekleyip, pastanın üzerine dökün Soğuduktan sonra servis edin


Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.