Acıbademli Ayvalı Tart Tarifi Tatlı Tarifi |
10-15-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Acıbademli Ayvalı Tart Tarifi Tatlı TarifiAcıbademli ayvalı tart tarifi Deneyim: Orta Süre: 60 dakika Miktar: 12 kişilik Kalori: Malzemeler: 200 gr un, 150 gr margarin, 3 adet ayva (orta boy), 70 gr acı badem kurabiyesi, 2 adet etimek, 5 yemek kaşığı şeker, 1 adet yumurta sarısı, 2 adet yumurta akı, 1 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi, tuz, çalışmak için un, bakliyat (nohut yada mercimek) Hazırlanışı Un, 1 yemek kaşığı şeker, bir tutam tuz, yumurta sarısı ve 2 yemek kaşığı soğuk suyu küçük parçalar halindeki margarin ile beraber hızlı bir şekilde yoğurun Hamuru top haline getirin, üzerine un serperek şeffaf folyoya sarın ve buzdolabında 45 dk kadar bekletin Ayvaları soyup, çekirdeklerini çıkarın ve 1 cm kalınlığında dilimleyin 1 su bardağı soğuk suyu, 4 yemek kaşığı şeker ve limon rendesi ile kaynatın Ayva dilimlerini kaynayan şekerli suya ekleyerek, kapağı kapalı şekilde 20 dk pişirin ve soğumaya bırakın Hamuru tart kalıbı boyutlarında açarak kalıba döşeyin, kenarlarını kalıbın yan taraflarına bastırın Hamurun tabanına çatalla delikler açın, yağlı kağıtla hamurun üzerini kapatarak şeklinin bozulmaması için üzerine çiğ bakliyat dizin 220 dereceye ayarlı ısıtılmış fırının en alt rafında 20 dk pişirin Fırından çıkardıktan sonra üzerindeki kağıt ve bakliyatları alıp, soğumaya bırakın Acıbadem kurabiyelerini ve etimekleri robotta kıyın, bir yemek kaşığı kadarını tartın üzerine serpin, üzerine ayva dilimlerini dizin Yumurta aklarını kesilecek kıvama gelene kadar çırpın Kurabiyeli ve etimekli karışımın 2 yemek kaşığını ayırın, kalanını yumurta akına ekleyin ve ayvaların üzerine yayın Kalan etimekli karışımını en üste serperek 180 dereceye ayarlı ısıtılmış fırının alttan ikinci rafında, üzeri altın sarısı bir renk alana kadar pişirin Kalıptan çıkararak soğutun ve dilimleyerek servis yapın |
|