![]() |
Teoman ' Dan Akorlar.... |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Teoman ' Dan Akorlar....Aşk Kırıntıları - Teoman İntro Fm - Bbm- D# - G# - C Fm Bbm Yaklastırsana yavas yavas kendini bana D# Cm Fm D# Fm Al içine tekrar derinine sakla kat kasırgana Fm Bbm Yalan soyleme bak gozlerime bitmiş olamaz D# Cm Fm D# Fm Yokla ceplerimi ask kırıntıları kalmıs olmalı biraz D# - C# - Cm - Bbm Fm Bbm Ask kırıntısıyla doymaktansa D# G# C Tekbasıma ac kalırım bu hayatta Fm Bbm Paylasacak birsey artık yoksa D# G# C Bir erkekle bir kadın arasında Fm Bbm Yururum ipte ağım yokken hemde kopkoyu içim D# Cm Fm D# Fm İnan cok calıstım bu kaplsiz dunyayı sevebilmek için Fm Bbm Neyim varki senden baska hadi son birkez D# Cm Fm D# Fm Ceplerimi yokla ask kırıntıları kalmıs olmalı biraz D# - C# - Cm - Bbm Fm Bbm Ask kırıntısıyla doymaktansa D# G# C Tekbasıma ac kalırım bu hayatta Fm Bbm Paylasacak birsey artık yoksa D# G# C Bir erkekle bir kadın arasında ######################################## Ayna - Teoman İntro Am - Dm - Am - G Am Dm Uyumadan uyandım Am G Yine aynı dünyaya Am Dm Kakar verdim kalmaya Am G Baktım dedim ki aynaya: acelen ne Am Dm Olacaklar olacak Am G Bir gün nasılsa Am Dm Yaşa yaşa yaşa yaşa Am G Seni sevenler var burada Am Dm Yaşa yaşa yaşa yaşa Am G Sevdiklerin var burada hala İntro ############################################# Bazı Yalanlar - Teoman Em Am Yorgun görünüyorsun biraz uzan istersen G Em C Em Sever gibi yapma artık daha henüz vakit varken Em Am Bir kaç yaralı ruh bir kaç bira şişesi G Em D7 Elimizde bunlar var mutlu olmaya yetmez ki aşk Em Am Yalanlarımız güzel inanması zevkli G Em C Em Birşey sevmeye değerse ölmeye de değer mi Em Am Bir kaç uyku hapı bir kaç kıskançlık krizi G Em C Elimizde bunlar var mutlu olmaya yetmez ki Em C Em D7 Mutlu olmaya yetmez ki mutlu olmaya yetmez ki Em B7 Am Em Bazı yalanlar güzel bazı gerçekler acıymış B7 Am Em Bazı ölümler uzun bütün hayatlar kısaymış Em Am Çalışmış kaybetmiş koşmuş yorulmuştuk G Em C Em Birbirimize içmeden dokunamaz olmuştuk Em Am Birkaç kalp ağrısı birkaç imdat çağrısı G Em C Elimizde bunlar var mutlu olmaya yetmez ki Em C Em D7 Mutlu olmaya yetmez ki mutlu olmaya yetmez ki ############################################# Bir Damla Gözyaşı - Teoman Dm Am Dm Tüm kaybolanlar kaybolmuslara rastlarsa zamanın birinde Am Dm Tek bir damla gözyasım göle düserse ellerimden kayıp gidince C Dm C A Bir uyansam uyansam uyansam uykumdan Dm C B A Dm C Bir damla gözyası bir damala var elimde bir damal gözyası B A Bir damla ellerimde Dm Am Sonunda görürüz belki sende ,bende ucsuz bucaksızız Dm Bu yalnız sehirde,yasam sevincin duruyor mu?hala icinde Am Dm Sustun konusmadın sözcüler bitince ######################################### Buruk Acı - Teoman |:C G E|------|------|------|------|------|------|------|------| B|------|------|------|------|----0-|1---1-|0-----|------| G|0-----|0-----|0-----|------|0-2---|--2---|------|------| D|--3-2-|--3-2-|------|------|------|------|------|------| F G C :| E|------|------|------|------|------|------|------|------| B|--0-1-|3-1-0-|------|------|3-3-1-|0-1---|------|------| G|2-----|------|2-----|------|------|----2-|0-----|------| D|------|------|------|------|------|------|------|------| |:F G C E|------|------|------|------|------|------|------|------| B|------|------|------|------|----0-|0-1---|------|------| G|--2---|2-----|2-----|2-----|0-2---|----2-|0-----|------| D|3-----|----3-|----3-|------|------|------|------|------| G C :| E|------|------|------|------|------|------|------|------| B|3-1---|------|0-----|------|------|------|------|------| G|----2-|0---0-|------|------|----0-|0-2---|------|------| D|------|--3---|------|------|2-3---|----3-|2-----|------| C G Gurbet içimde bir ok, hersey bana yabanci, F G C Hayat öyle bir han ki, aci içinde hanci F G C Sevmek korkulu rüya, yalnizlik büyük aci, G C Hangi kapiyi çalsam, karsimda buruk aci C G Yillar yili gönlümde, bir gün sabah olmadi, F G C Bu ne bitmez çileymis, neden hâlâ dolmadi F G C Sevmek korkulu rüya, yalnizlik büyük aci, G C Hangi kapiyi çalsam, karsimda buruk aci C G Ruhumda bir yara var, için için kaniyor, F G C Kalbimde buruk aci, alev alev yaniyor F G C Sevmek korkulu rüya, yalnizlik büyük aci, G C Hangi kapiyi çalsam, karsimda buruk aci ###################################### Dedi Annem - Teoman D Bm Yaralı dizlerim koşamam ki D Bm Kapalı yollarımda akamam ki F#m G Unutkan nehrimin D Bm Yolumu sormadan bulamam ki D Bm Karlı dağlarım da doğamam ki F#m G Saklı kentimin D Bm Çok üzülme çok susma D Bm Çok darılma çok ağlama G A D Çok da kitap okuma dedi annem D Bm Çok terleme çok yorulma D Bm Girdaplarında boğulma G A D Yalnızlığına çok da alışma ####################################### Doktor - Teoman Am D7 G C F Öyle büyük ki inan doktor içimdeki boşluğum Dm E Ne koyarsam koyayım hiç dolmuyor Am D7 G C F Eğer böyle yaşarsam hep aynı acıyı Dm E Bu sıcaklar bile beni donduruyor Am D7 G C F Kör bir dilenci vücudunda sigara yanıklarıyla Dm E İlkbahardan bana bahsediyor Am D7 G C F Sardunyalar açıyor diyor ama ben görmiyeceğim Dm E Ve sizin gibi sevinmeyeceğim D7 Am Bekleme salonunda günü geçmiş dergiler D7 E Saçım başım dağılmış sanki bana benzerler Am D7 G F Doktor doktor insanlar hiç bilmiyor Am D7 G F Doktor doktor insanlar hiç duymuyor Am D7 G F Doktor doktor insanlar hissetmiyor Am D7 G F Am Doktor doktor kimse beni sevmiyor doktor Am D7 G C F Gerginsin rahatla dedi çabucak soyunurken kadın Dm E Paramı ver yeter hiç farketmez adın Am D7 G C F Soyunmana gerek yok bana bir keç tatlı söz lazım Dm E Uyuyana kadar kal yeter bitmiş uyku haplarım ########################################## Dursun Dünya - Teoman Dursun dünya Bm A Bir çılgın gibi şimdi hayatım Bm A Ne sevgim kaldı çünkü ne gözyaşlarım Bm A Kurtulmak için her seferinde Bm A Kaçtım koşar gibi içimdeki senden G A Ateş düşünce söndüm, hep sırılsıklam E G Şimdi dursun ister dönsün dünya Bm A Dursun ister dönsün dünya etrafında Bm A Hiç farketmez çünkü artık sen yoksun ya G A Sönsün tüm mumlar bitsin sevgim E G İster dursun ister dönsün dünya Bm A Mektuplar gibiyiz hiç açılmamış Bm A Saklanmış ama zamanla kaybolmuş Bm A Sildin mi beni parmak ucunla Bm A İçindeki benden kurtuldun mu yoksa G A Günüm gelince yokoldum ardından ############################################ Duş - Teoman Em Am Bu aşk bizi nereye kadar savurursa Em Am O kadar acıtacak canımızI ama olsun Em Am Daldır elini göğsüme al kalbimi Em Am Bul damarımı, bas ilacı dindir acımı C Çok mutluyum şu anda Em Ellerim vücudunda {a} C B7 Umurumda değil artık dünya Em Am Son defaymış gibi kaybederken kendimi C D Em En ucuz şaraplarda Em Am {b} Son defaymış gibi kaybederken kendimi C B7 Em Sırılsıklam vücudunda Em Am Eğildim, öptüm dudaklarından Em Am Saç telin vücudumdan küvete aktığında Em Am İçindeyim, içimdesin, anladım Em Am Aşk kanımda kasıklarımda Tekrar {a} {b} Em Am Güneşteyim eriyor balmumum Em Am Sapır sapır dökük kanatlarım Em Am Aksın bacaklarından oluk oluk Em Am Milyonlarca doğmayacak çocuklarım Tekrar {b} ########################################### Dünya - Teoman Em D C Herkes gibi Em D C Olmayan hayaller peşinde Em D C Yalnızım Em D C Kelimeler acıtır canımızı Em D C Bilmeden Em D C El yordamıyla yaşarken B Dinle artık duymuyoruz C D Yalama hayaller sonunda Em D C Dünya dünya X2 Em D C B A B Dünya az dön yanıbaşımızda ##################################### Gemiler - Teoman Kapo 2 Em C Bir an için çıksam hayatından, D Em Yanık tenli omuzunda C Haykırsam maziden uzaklarda, D B Şu anda yanında Em D Deniz rüzgara karışmış güneşte Em C Martı(Dalga) sesleri vardı gülüşlerde D Em C-Em Gülüşlerde gülüşlerde Em D ) Sen geçerken sahilden sessizce ) C B ) Gemiler kalkar yüreğimden gizlice ) Em D ) 2 Sen geçerken sahilden sessizce ) C B ) Gemiler kalkar yüreğimden gizlice ) TEKRAR #################################### Gökdelenler - Teoman Am Dm Uzun uzun seyrettim seni Diğer köşesinden barın Am Dm Bir karakter oturttum yüzüne kalbine Am Dm Uzaktan bakıp insanlara Konuşmalar yazdım dudaklara Am Dm E Sonra kendime baktım Tıklım tıklım yalnızdım Am Dm Gökdelenlerden tükürdüm dünyaya F E Ben hayatım boyunca Am Dm Bu yüzden kupkuru ağzım F E Bak geçmedi yıllarca Am Dm Kalbimi yuvarladım sana Seni tanımasamda Am Dm Tezgahtan ölüme bir yudum al diye Am Dm Eğer hoşuna giderse daha da iç diye Am Dm E Bu kadarı yetsin artık ![]() ![]() ![]() Am Dm Belki sen bulursun diye sen son şansımsın Am Dm E Korkma ısrar yok bende avunurum içkiyle ##################################### Gönülçelen - Teoman Orjinal tonda soylemek icin gitarinizin tellerini yarim ses kalınlaştırınız Eb Ab Db Gb Bb Eb Dm Gm Kiriklarini aldirdim kalbimin C F C/E Dm7 C Zirhimi cikarttim astim portmantoya Dm Gm Guzel vucutlar bos suratlar C F C/E Dm7 C Benimse yenmis tirnaklarim titrek ellerim var Dm Gm Evet dedi ben de seni aldattim C F C/E Dm7 C Bir kez de degil ustelik Dm Gm Cunku beni cok kannattin C F C/E Dm7 C Cok sevdigim bir yalandin Dm Gm Gonulcelen gonulcelen C F C/E Dm7 C Ayni anda utanmadan Dm Gm Hem kirici hem kirilgan C Dm Yordun beni gonul celen ################################## İstanbul'da Sonbahar - Teoman Am Dm Mevsim rüzgarları, nezaman eserse, Am G O zaman hatırlarım, çocukluk rüyalarım, Am Şeytan uçurtmalarım ![]() Am Dm Öper beni annem, yanaklarımdan, Am G Güzel bir rüyada, sanki sevdiklerim, Am Em/C Hayattalarken hala ![]() Dm Am ) Akşama doğru, azalırsa yağmur, ) Dm Am ) Kız kulesi ve adalar ![]() Dm Am ) x2 Ah burda olsan, çok güzel hala, ) F D7# Am ) İstanbul'da, sonbahar ![]() SOLO Dm Am Dm Am e |------------|------------|------------|------|---------| B |------------|------------|------------|------|---------| G |------------|------------|------------|------|---------| D |------------|-------7----|------------|----7-|-----7---| A |----------6-|----8-----5-|----------6-|-5----|-6-5---5-| E |-5--7--5----|-5----------|-5--7--5----|------|---------| Am Dm Her zaman kolay değil, sevmeden sevişmek, Am G Tanımak bir vücudu, yavaşça öğrenmek, Am Alışmak ve kaybetmek ![]() Am Dm İstanbul bugün yorgun, üzgün ve yaşlanmış, Am G Biraz kilo almış, ağlamış yine, Am Em/C Rimelleri akıyor ![]() Dm Am ) Akşama doğru, azalırsa yağmur, ) Dm Am ) Kız kulesi ve adalar ![]() Dm Am ) x2 Ah burda olsan, çok güzel hala, ) F D7# Am ) İstanbul'da, sonbahar ![]() SOLO Dm Am Dm Am e |------------|------------|------------|------|---------| B |------------|------------|------------|------|---------| G |------------|------------|------------|------|---------| D |------------|-------7----|------------|----7-|-----7---| A |----------6-|----8-----5-|----------6-|-5----|-6-5---5-| E |-5--7--5----|-5----------|-5--7--5----|------|---------| ############################################ Kupa Kızı ve Sinek Valesi - Teoman Kapo 4 Em D B7 Em Bir iskambil falında çıkmıştık birbirimize D B7 Em O güzel kupa kızıydı sinek valesiydim bense D B7 Em Gece yarısı o perşembe rastladım köprü üstünde D B7 Em Ağlama dedim o ağladı trabzanlardan indiğinde G D Em ) Saçların mı ıslak yoksa ıslak mı yaşamak dedim ) D ) Senin için rüzgarda hep yağmur mu var ) G D Em ) Gözlerin mi daldı yoksa sıkıldın mı sorulardan ) N D ) Hiç geçmez mi gözlerinden bu sonbahar ) ) Em D ) ) Bir kar tanesi ol kon dilimin ucuna ) 2 ) C B7 ) ) Bir kar tanesi eri ağzımda ) ) Em D B7 Em Sırılsıklamdı soyundu vücuduma dokundu D B7 Em Biraz pürüzlü tenimde yaşam hücrelerimi buldu D B7 Em Mutluydum o uyudu sarıldım sayıklarken D B7 Em Tanımadığım o adları yanımda çırılçıplak TEKRAR N Em D B7 Em Rüyamda gururluydum biliyordum diyordum D B7 Em İnanmak lazımmış meğer iskambil fallarına D B7 Em Uyandım bakakaldım hayali bir parmağın D B7 Em Bıraktığı yazıya pencere camının buğusuna Hoşçakal ############################################ O Yaz - Teoman E B E Nasılda geçmişti bütün bir yaz E A E Başımda kavak yelleri esen o yaş {G#m C#m A A {Sense hanımeli kadar beyaz 2 {E B E {Çalmıştınız kalbimi bilmeden biraz E B E Na Nanın ![]() ![]() ![]() E A E Nasıl da koşuşurduk bahçelerde E A E Şarkı söylerdik mehtaplı gecelerde { C#m G#m A B { Sen bana ben sana komşu evlerde 2 { E B E { Kök sarmaşıklar gibi sarıldık o yaz E B E Na Nanın ![]() ![]() ![]() G#m C#m G#m Elimde değerli safça elin G#m C#m D#m Benimse arardı seni gözlerim A > Öpüşürken korkusu birşeylerin > 2 E B E > Aşkımıza ilk hüznü getirdi biraz > E B E Na Nanın ![]() ![]() ![]() E B E Çocuk kalbimize dolan gamla E A E Oturup ağlamıştık sessiz çardakta {C#m G#m C#m A C {Çaresiz erken inen akşamla 2 {E B E {Veda edip ayrıldık biterken o yaz * Sıra ile B-A-C çalınacak ![]() ![]() ![]() E B E Na Nanın ![]() ![]() ![]() ####################################### Onyedi - Teoman Gm Cm Boşver beni mühim değilim F Bb Bu onun hikayesi Gm Cm Çok beyazdı kir tutardı F Bb Ömrü kelebek kadardı Gm Cm Mektupları şişedeyken F Bb Bir de bakmış deniz yokmuş Gm Cm Tek başına dans ederken F Bb D Mutsuzluktan sarhoşmuş F (yaylılar) Gm Cm D Gm Daha onyedi onyedi onyedi onyediymiş Gm Cm D Gm Daha onyedi onyedi onyedi onyediymiş Gm Cm Gm D Gm Daha onyedi onyedi onyedi onyediymiş Gm Cm Oyundan kalkmak isterken F Bb Kağıtlar dağıtılmış Gm Cm Bu hava boşluğunda F Bb Artık herşey satılıkmış Gm Cm Trafikte akmayan F Bb Hep onun şeridiyken Gm Cm Söylediği son şarkı F Bb D Elveda zalim dünyaymış F (yaylılar) ############################################# Paramparça - Teoman Am Dm Saatim yok tam olarak bilemem Am Biraz bira biraz şarap önceydi E Nasıl oluyor vakit bir türlü geçmezken Am Yıllar hayatla geçiyor ![]() Dm Kayıp bir bavul gibiyim havaalanında Am Yada boş bir yüzme havuzu sonbaharda E Çok mu ayıp hala mutluluk istemek Am Neyse zaten hiç halim yok Dm { Bugün benim doğum günüm Am { Hem sarhoşum hem yastayım E { Bir bar taburesi üstümde Am { Babamın öldüğü yaştayım A Dm { Bugün benim doğum günüm Am { Kelimeler büyüyor ağzımda E Am { Bildiğim tüm hayatlar Am Dm E Am { Paramparça Paramparça Am Dm Takatim yok, yine de telefona sarıldım Am Son bir özür için tüm sevdiğim kadınlardan E Aradım, mesajlar çıktı kapattım Am Telesekretere konuşamayanlardanım ![]() TEKRAR A ######################################### Rüzgar Gülü - Teoman Kapo 5 Am F Kır evinin verandasında F C Bir rüzgar gülüne rastladım C E İnsanmışçasına E Am Konuşmaya başladım Am F Dedim benim kadar yalnızsan F C Tek gecelik bir aşksan C E Omuzlarına abanan E Bir anıdan kaçıyorsan E Am Dibe vurduysan ya da hala düşüyorsan Am G Am Bir yaz günü bir yaz günü Am G Am Hiç bu kadar üşüdün mü Am G E Rüzgar gülü rüzgar gülü Am G Am Hiç ölümü düşündün mü? Am F Hayalimdeki adsız kadın F C Sanki ağzımda tadın C E Eminim ki sen de E Am Hep kendini aradın Am F Evimin yolu beni unutmuş F C Otellerin soğukluğunda C E Tüm bu garip duygular E Bir tür iç kanama E Am Dibe vurduysan ya da hala düşüyorsan Nakarat * ###################################### |
![]() |
![]() |
|