|
|
Konu Araçları |
çokokremli, hamur, işleri, tarifleri, toplarpasta |
Çokokremli Toplar-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleri |
10-14-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Çokokremli Toplar-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleriçokokremli toplar Malzemeler : 2 paket petibör bisküvi 4-5 çorba kaşığı çokokrem 1 su bardağı sıcak süt 1 su bardağı hindistan cevizi 1 çorba kaşığı kakao Yapılışı : Yoğurma kabına çokokremi koyup, üzerine sıcak süt ekleyip 10 dakika kadar bekleyin Bisküvileri robottan geçirip un haline getirin, süt ve çokokremle birlikte yoğurun Buzdolabında 15-20 dakika dinlendirip, hindistan cevizine kakaoyu ekleyip, elinizle ovalayın Yoğrulmuş bisküvi hamurundan, cevizden biraz daha küçük parçalar koparıp yuvarlayın ve kakaolu hindistan cevizine bulayın Afiyet bal şeker olsun |
10-14-2012 | #2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Çokokremli Toplar-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleriPaylaşımın için çok sağol yapıcam |
10-14-2012 | #3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Çokokremli Toplar-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleriÇOKOKREMLİ MİNİK KEKLER Malzemeler :
* *KURABİYE* MALZEMELER: HAMURU İÇİN: 1 PAKET MARGARİN 3 YEMEK KAŞIĞI YOĞURT ( TEPELEME ) 1 PAKET KABARTMA TOZU ALDIĞI KADAR UN MUHALLEBİ İÇİN: 1 SU BARDAĞI SÜT 2 YEMEK KAŞIĞI ŞEKER 1,5 YEMEK KAŞIĞI UN 1 PAKET VANİLYA AYRICA ÇOKOKREM ÜZERİ İÇİN: PUDRA ŞEKERİ YAPILIŞI: Hamur için olan malzemelerle hamuru yoğurun Sonra muhallebi için olan malzemelerle muhallebiyi pişirin Bu ölçülerdeki muhallebi kurabiyelerin yarısı için Diğer yarısı için çokokrem kullanın Ben bu ölçülerden tam 30 adet kurabiye çıkardım Yarısını muhallebili; yarısınıda çokokremli yaptım Ayrıca ben kalıp kullandımBiraz uğraştırdı ama şekli çok güzel oldu Hamurdan parçalar koparıp, çay tabağı büyüklüğünde açın Yarısının içine birer kaşık muhallebi, diğer yarısınada çokokrem koyun ve kapatın Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin 180 derecede pişirin Kurabiyeler beyaz kalmalı Geniş bir tabağa bol pudra şekeri koyun Fırından çıkan muhallebileri biraz ılınınca, tabaktaki pudra şekerinin içine atın ve her tarafını pudra şekerine bulayın Sonra kurabiyeleri servis tepsisine alın ve tekrardan üzerlerine bol pudra şekeri serpin Mükemmel kurabiyeleriniz yenmeye hazır AFİYET OLSUN -------------------------------------------------------------------------- Bu ayın konusu olan çilek ile geçen hafta 3 tarif denedim Doğrusu benim gibi meyvelerin sadece kuru hallerini pişirmeyi seven biri için sonucundan memnun kalacağım çilekli tarif denemek zor oldu Okuduğum tüm tarifler arasında en çok kurutulmuş çilekli tarifleri denemek istedim ama kurutulmuş hali henüz bizim buralarda olmadığı için sonuçta kolay ve eğlenceli tariflerde karar kıldım İlk iki tarif doğaçlama ortaya çıkan tatlar, sonuncusu ise MS Living'den Çokokremli Dondurma Pastası Bu tarif Epicurious sitesinde, Southern Living dergisinde ve Bake and Freeze Chocolate Desserts kitabında gördüğüm 3 farklı tarifin birleşimi ile ortaya çıktı Epicurious'da acıbadem tabanlı dondurma katlı bir pasta yapılıyor, sliving'de acıbadem yerine taban için brownie pişiriliyor, son kitapta ise bunların arasına kaşıkla nutella konuluyordu İki hafta önce karaorman keki ile yaptığım ay çöreklerinin içi artınca derin dondurucuya koymuştum Ben pastanın tabanı için bu içi kullandım Siz isterseniz brownie (en güzel brownie'yi yarım ölçü yapabilirsiniz mesela), normal bir cheesecake tabanı (ufalanmış bir paket burçak bisküvi + 2-3 yemek kaşığı erimiş tereyağı) veya ince bir kat pandispanya (üç katlı pandispanyanın en alt katı) kullanabilirsiniz Malzemeler:
Hindistan cevizli, çilekli pudingli kek Çilekli bir kek yapmak isteyip taze çileği kullanmak istemeyince çilekli pudingi kullanarak bir kek yapmaya karar verdim Tarif için pudingli kek tarifinin miktarlarıyla biraz oynadım, bir de her bir kekin ortası için allrecipes'te gördüğüm bir kek tarifinden aldığım fikirle hindistan cevizli acıbadem kurabiyesi hazırladım Dün annem keklerden dayımın ilkokula giden tatlı kızı Betül'e de götürmüş Annem akşam geldiğinde Betül'ün bu keki çok sevdiğini, bu yüzden önce bu tarifi yazmamı söylüyordu Malzemeler:
Çilekli Limonata Living'deki asıl tarifte her bir bardak için 4 yemek kaşığı toz şeker kullanılıyordu ama ben her bir bardağa 1 tatlı kaşığı toz şeker koydum Siz şekeri kendi damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz Malzemeler:
|
|