Fındık Kremalı Pasta Tarifi |
10-14-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Fındık Kremalı Pasta TarifiFındık Kremalı Pasta Tarifi Malzemeler 6 Adet yumurta 170 gr tozşeker 1 Çay kaşığı vanilya 65 gr un 65 gr nişasta 1 Adet limon kabuğu rendesi Tuz Krema için : 3 Adet yumurtanın sarısı 50 gr tozşeker 1 Çay bardağı acıbadem likörü 200 gr ince kıyılmış fındık 250 gr kaymak Hazırlanışı Fırını 170 derecede ayarlayın Yumurtaların sarılarıyla aklarını ayırın Yumurta sarılarını şeker ve limon kabuğu rendesi ile birlikte bir krema kıvamı alana dek çırpın Yumurta aklarını bir çimdik tuzla birlikte katı kar haline dönüşünceye kadar mikserle çırpın Yumurta sarılarına un ve nişasta karışımını katıp, karıştırın Yumurta aklarından elde ettiğiniz karı bir metal kaşık yardımıyla kaşık kaşık yumurta sarılı karışımı katın Hava kabarcıklarının kaybolmaması için bu işlemi çok dikkatlice yapın Hazırladığınız hamuru 22-24 santim çapında yağlı kağıtla kaplanmış ve yağlanmış bir kek kalıbına boşaltın Önceden ısıtılmış 170 dereceli fırında pişirin ve keki ılınmaya bırakın Daha sonra kalıbından çıkarıp, bir fırın ızgarasının üzerinde soğumaya bırakın Keki enlemesine ikiye kesin Krema için yumurta sarılarını şekerle karıştırın ve içine likörü katın Kısık ateşte karııtırarak 3 dakika pişirin ve soğumaya bırakın İçine kavrulup, ince çekilmiş fındığın üçte ikisini ve kaymağı katıp, karıştırın İlk kekin ortasına hazırladığınız kremayı doldurun ve ikinci parçayı üzerine kapatın Üzerine pudra şekeri ve kalan fındığı serpiştirin Dilimleyerek servis yapın |
|