Pırasalı Tart-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleri |
10-14-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Pırasalı Tart-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleriPırasalı Tart Malzemeler - 5 kahve fincanı sade kekun - 1 kahve fincanı yumuşamış tereyağı - 4 çorba kaşığı sıvıyağ - 1 çorba kaşığı sirke - 4 çorba kaşığı su - Tuz - İç Malzemesi: - 4 adet pırasa - 1 kutu krema - 1/2 çay bardağı süt - 2 adet yumurta - 100 gr beyaz peynir - Tuz,karabiber Süre:45 dk - 8 KişilikYapılışıKekun, oda sıcaklığında yumuşatılmış margarin, sıvıyağ, sirke, su ve tuzu karıştırıp yumuşak bir tart hamuru yoğurun 20-25 dakika buzdolabında bekletin Yağlanmış kalıba yerleştirip birkaç yerinden çatalla delin Pırasaları temizleyip yıkayın Ufak ufak doğrayıp hafifçe haşlayın ve süzün Krema, tuz, biberle karıştırıp hamurun üzerine yayın Önceden ısıtılmış fırında 30 dakika kadar pişirin Dilimleyip sıcak servis yapın |
|