Ümit Usta İspanaklı Börek Tarifi |
10-14-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Ümit Usta İspanaklı Börek TarifiISPANAKLI BÖREK Ümit Usta 6 adet yufka 1 kilo ıspanak 2 adet kuru soğan 3 adet yumurta 2 su bardağı süt 250 gram Teremyağ Tuz Karabiber Ispanakları ayıklayıp, yıkadıktan sonra, kıyalım Başka bir tencerede, Teremyağ yağında ince ince kıydığımız soğanları pembeleştirip, ıspanakları ilave edelim Yeterince tuz ve karabiberle 1-2 dakika kavurup, ocaktan indirelim Sütü ılıtıp, 2 adet yumurtayla çırptıktan sonra, erittiğimiz Teremyağını ilave edelim Böreği döşeyeceğimiz tepsiyi yağladıktan sonra, bir kat yufkanın kenarları dışa gelecek şekilde serip, üzerine bir kepçe sütlü karışımdan koyup, tekrar yufka serelim Ispanaklı harcın yarısını, yufkanın üstüne serpiştirip, bir kepçe daha sütlü karışımdan koyalım Arasına sütlü karışımdan koymak şartıyla, iki kat daha yufka dizdikten sonra, kalan ıspanaklı harcı serip, kalan iki yufkayı da dizelim Kalan 1 fincan sütlü harca 1 adet yumurta daha katıp, çırptıktan sonra, tepsinin en üstüne sürelim Önceden ısıttığımız fırında üstü kızarana kadar pişirip, servis yapalım Not: İsteyenler, kavrulmuş ıspanağa peynir de ilave edebilirler |
|