Resimli Çikolatalı Pasta Tarifleri |
10-14-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Resimli Çikolatalı Pasta TarifleriÇikolatalı Pastalar Ağlayan Pasta Kek İçin Gerekli Malzemeler 4 Adet yumurta 2,5 çay bardağı toz şeker 2 çay bardağı un 1 kahve fincan su 3 çorba kaşığı kakao 1 paket kabartma tozu 1 su bardağı süt Kekin Üzerin İçin Gereken Malzemeler 1 paket krem şanti 1 çay bardağı su Kakaolu Sos İçin 1 çorba kaşığı nişasta 2 fincan şeker 3 çorba kaşığı kakao 4 Kahve fincanı su Ağlayan Pasta tarifi Kek malzemelerini büyük bir cam kase de yumurta ve şekeri çırptıktan sonra diğer malzemeleri sırayla boşaltıp iyice karıştırın bekletmeden pişeceği kaba döküp 170 derece önceden ısıtılmış fırında 40 – 45 dakika pişirilir Kuru bir bıçak ya da kürdan ile pişip pişmediği kontrol edilir piştikten sonra tezgaha konur bir bardak süt kek in üzerine dökülür kek soğumaya bırakılır Soğuduktan sonra krem şanti sürülür krem şantinin üzerine önceden hazırlayıp sogutulmuş kakao sosu dökülür Çikolatalı pasta için malzeme 1 çay bardağı vişne suyu ( marketlerde satılan küçük boy vişne suyu veya vişne nektarı kullanabilirisiniz) 1 kakaolu pasta keki ( yine marketlerde satılan hazır çikolatalı pasta keklerinden alabilir veya dilerseniz kendiniz yapabilirsiniz) 1 kase damla çikolata (marketlerden alacağınız bir paket damla çikolatanın yarısı yetiyor) Krema için malzeme 2 su süt 1 su bardağı toz şeker (ben pudra şekeri kullanıyorum ağızda dağılan bir tat bırakıyor) 2 yemek kaşığı un 1 yemek kaşığı nişasta 1 adet yumurtanın sadece sarısı 1 paket vanilya Krem şanti için malzeme 1 paket çilekli krem şanti 1 su bardağı süt Çikolatalı Pasta Tarifi Çikolatalı pastayı yapmaya, kremasını hazırlamakla başlayın ve bir tencerenin içinde tencereye süt, şeker, un, nişasta, yumurta sarısı ve vanilyayı koyup kıvamını alana kadar pişirin Pişen pasta kreması soğurken, hazır çikolatalı kekinin tabanını servis edeceğiniz tabağa koyun ve üzerine vişne suyunun yarısını dökerek iyice ıslatın Üzerine ılımış olan kremayı dökün ve spatula ile iyice yayın Çilekli krem şantiyi sütle çırpın ve yarısını kek tabanın üzerindeki kremanın üzerine döküp yayın Üzerine damla çikolataların yarısını serpiştirin ve hazır çikolatalı kekin ikinci parçasını üzerine kapatın Ardından kalan vişne suyu ile kekin ikinci parçasının üzerine dökerek ıslatın Onun üzerine kalan çilekli krem şantiyi dökün ve yayın Üzerini tamamen örtecek şekilde damla çikolatalar ile kaplayın 1 saat buzdolapta bekledikten sonra servis edin Vişneli Çikolatalı Pasta Malzemeleri 1 çay bardağı vişne suyu 1 kakaolu pasta keki 1 kase vişne tanesi 1 kase damla çikolata Krema için: 2 su bardağı süt 1 su bardağı şeker 2 çorba kaşığı un 1 çorba kaşığı nişasta 1 yumurtanın sarısı 1 tatlı kaşığı vanilya şekeri Krem şanti için: 1 pk çilekli krem şanti 1 5 su bardağı süt Tarifi Kremayı hazırlamak için tencereye süt, şeker, un, nişasta, yumurta sarısı ve vanilyayı alıp pişiriririm Kremayı karıştırıp soğuturken diğer yandan pasta kekinin tabanını vişne suyunun yarısı ile ıslatıp servis tabağına alırım Üzerine ilk sıcaklığı çıkmış kremayı dökerek sıvarım Üzerine vişnelerin bir kısmı ve biraz damla çikolata serpiştiririm Pasta kekinin ikincisini ise kalan vişne suyu ile ıslatarak üzerine kapatırım Pastanın üzerini süslemek için krem şantiyi köpürtürüm Köpüren krem şantinin bir kısmı ile pastanın her tarafını sıvarım Kalan krem şanti, vişne ve damla çikolatalar ile pastayı süslerim 3 saat buzdolabında beklettikten sonra servis yapın |
|