Kıymalı Rulo Börek Nasıl Yapılır |
10-15-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kıymalı Rulo Börek Nasıl YapılırKıymalı Rulo Börek nasıl yapılır Kıymalı Rulo Börek tarifi Malzemeler : 4 su bardağı un 1 su bardağı nişasta 1 su bardağı süt 1 su bardağı sıvıyağ Yarım su bardağı yoğurt 1 çay kaşığı karbonat 1 Yumurta 2 çorba kaşığı sirke 250 gr margarin İç malzeme: 300 gr kıyma 3 çorba kaşığı sıvıyağ 4 Soğan Tuz ve karabiber Tarif : Çukur bir kapta yumurta, süt, sıvıyağ, yoğurt, karbonat ve sirkeyi karıştırınız Unu yavaş yavaş ilave edip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlayınız Gerekirse biraz daha un ilave edebilirsiniz Hamurdan eşiy büyüklükte 20 beze hazırlayınız Üzerlerini nemli bezle örtün ve 20 dakikadinlendiriniz İç malzemeyi hazırlamak için; soğanları küp şeklinde doğrayınız tencerede sıvıyağı kızdırıp soğanları pembeleştiriniz Kıymayı ekleyip kısık ateşte kavurunuz Tuz ve karabiberini serpip karıştırınız Soğumaya bırakınız Hamur bezelerinin üzerine nişasta serpin ve tabak büyüklüğünde açınız On hamuru aralarına nişasta serperek merdaneyle inceltin Elde ettiğiniz hamuru ortadan ikiye kesiniz Aynı işlemi diğer on beze için de uygulayınız Hamurların düz kenarlarına hazırladığınız harcı yayıp rulo şeklinde sarınız Ruloları tepsiye yerleştirip üzerlerine eritilmiş margarin dökünüz Bıçakla dilimleyiniz Önceden ısıtılmış 180 oC ayarındaki fırında pişiriniz Sıcak olarak servis yapabilirsiniz |
|