|
|
Konu Araçları |
açma, börek, kolay, lezzetli, mercimekli, tarifi |
Lezzetli Kolay Mercimekli Açma Börek Tarifi |
10-15-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Lezzetli Kolay Mercimekli Açma Börek TarifiLezzetli Kolay Mercimekli Açma Börek Tarifi Malzemeler: 1 adet yumurta 1 çay bardağı süt 1 çay bardağı yoğurt 1 çay bardağı sıvıyağ 1 paket instant maya 4 su bardağı un Böreği açmak için sıvıyağ ve un İç malzemesi için: Yarım su bardağı haşlanmış yeşil mercimek 1 adet orta boy soğan 2 diş sarımsak 1 adet orta boy haşlanmış havuç 1 adet orta boy haşlanmış patates 3 yemek kaşığı zeytinyağı Kekik Tuz Böreğin üzerine sürmek için: 2-3 yemek kaşığı yoğurt 1 adet yumurta sarısı 2 yemek kaşığı sıvıyağ Yapılışı: 1- Hamur için gerekli tüm malzemeyi yoğurma kabına alın Yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğurun 2- Hazırladığınız hamuru 50 derecede ısıttığınız fırında 20 dakika kadar mayalayın Hamur mayalanırken iç harcı hazırlayabilirsiniz 3- Haşlanmış havuç ve patatesi küp küp doğrayın 4- Soğanı ve sarımsakları ince ince kıyıp geniş bir tavaya alın, üzerine yağ ve tuz ilave ederek pembeleşinceye kadar soteleyin Soğanların üzerine mercimek, patates, havuç, kekik ve tuzu ekleyerek 5 dakika daha soteleyin 5- Hazırladığınız iç harcı soğumaya bırakın 6- Mayalanan hamuru 9 eşit paçaya bölün ve elinizde tek tek yuvarlayın 7- Bezeleri açmak için tezgâhı unlayın ve 3 bezeyi tatlı tabağı büyüklüğünde açın 8- Aralarına sıvıyağ sürerek fırın kabınızın büyüklüğünde açın 9 bezeden toplam 3 yufka çıkacak 9- İlk yufkayı yağladığınız fırın kabına döşeyin Üzerine mercimekli harcın yarısını yayın 10- 2 yufkayı harcın üzerine yayın ve kalan harcı yufkanın üzerine yayın 3 yufkayı harcın üzerine yayarak kenara alın 11- Yumurta, yoğurt ve sıvıyağı çırparak böreğin üzerine sürün 12- 180 derece önceden ısıtılmış fırında 30-35 dakika kadar pişirin mutfaksirlari |
|