Kestane Yemeği Tatlı Yahni Gerdaniye - Bursa Dan Yemek Tarifleri |
10-14-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kestane Yemeği Tatlı Yahni Gerdaniye - Bursa Dan Yemek TarifleriKESTANE YEMEĞİ (TATLI YAHNİ - GERDANİYE) MALZEME: Yağlı koyun gerdanı 1 adet Su 4 su bardağı Şeker Yarım su bardağı Tuz 1 çay kaşığı Tarçın 1 çay kaşığı Kestane 1/2 kg YAPILIŞI: Gerdanı bütün veya üçe, dörde parçalayarak yıkayın Bir tencerenin içine su koyarak haşlayın Haşlarken suyun üzerinde biriken köpükleri, delikli bir kepçeyle alıp atın Etler yumuşayıncaya kadar kaynatın Öte yandan kestaneleri soyup temizleyin Ayrı bir tencerede haşlayın Tekrar temizleyip bir kenara ayırın Etler yumuşayınca, haşlama suyundan çıkarıp, kemiklerden etleri ayıklayın Ayrı bir kaba didilmiş etleri koyun Üzerine şekeri dökün Haşlama suyundan ilave edip bir taşım kaynatın Sonra kestaneleri, tuzu, tarçını ilave edin Suyu az gelmişse, haşlama et suyu ilave edin Hafif ateşe alarak yarım saat kadar kaynatın Kestane yerine, kayısı da olabilir Etin yağlı olması şarttır |
|