|
|
Konu Araçları |
denizliden, incir, tarifleri, tatlısı, yemek |
İncir Tatlısı - Denizli'den Yemek Tarifleri |
10-14-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
İncir Tatlısı - Denizli'den Yemek TarifleriİNCİR TATLISI MALZEME: Kuru incir 500 gr Çekilmiş antep fıstığı 100 gr Ceviz içi 1 su bardağı Kuru üzüm 4/5 su bardağı Toz şeker 2 su bardağı Limon suyu 1/2 çay kaşığı Su 3 su bardağı YAPILIŞI: Kuru incirleri bir gün (ya da en az 6 saat önce) önceden soğuk suya koyup, şişmeleri için bekletin Cevizi robottan geçirerek ince çekilmiş duruma getirin Üzümleri yıkayıp süzdürün Çekilmiş ceviz, antep fısıtığı ve üzümleri bir kapta karıştırın Fırınınızı 150 C' ye getirip ısıtın İncirleri süzdürün Bir yanlarından yarıp, içlerini ceviz-fıstık-üzüm karışımı iledoldurun Sıkıştırarak kapatın ve bir tepsiye dizin Şurubunu hazırlamak için şekerle suyu bir tencereye koyup, orta ateşte şeker eriyinceye kadar karıştırınBir taşım kaynatıp, limon suyunu ekleyin 5 dakika daha kaynatarak ateşten alın ve tepsideki incirlerin üzerine gezdirin Tepsiyi orta ateşe oturutarak 7-8 dakika incirleri pişmeye bırakın Tepsiyi sıcak fırına sürerek incirleri 15 dakika pişirin Fırından alıp, kendi tepsisinde soğuması için bekletin Soğuyan incirleri bir tabağa aktarıp servis yapın |
İncir Tatlısı - Denizli'den Yemek Tarifleri |
10-14-2012 | #2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
İncir Tatlısı - Denizli'den Yemek TarifleriYemeyen reçel yedim demesin çok lezzetli |
|