Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Kültür - San'at & Eğitim > Ülke & Şehirler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
guzel, nın, sevilla, yeri

Sevilla' Nın En Guzel Yeri

Eski 10-14-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Sevilla' Nın En Guzel Yeri

Sevilla' nın en guzel yeri

Sevilla İspanya’nın Endülüs özerk bölgesinin başkentidir Guadalquvir ırmağı’nın ( Arapçada El-Vâdi’l Kebir yani büyük nehir olarak adlandırılıyor ) halicinde Fenikeliler tarafından kurulduğu söyleniyor Fakat şehrin bir kaç yerinde ki yazıtlarda Heraklesin kurduğu ve Cesar’ında büyütüğü yazıyorRoma imparatorluğunun çoküşünden sonra ise Vizigot krallığının başkentliğini üstlenmiş

711 yılında Tarık ibn Ziyad’ın kral Rodrik’in ordusunu yenmesinden sonra başlayan Endülüs eğemenliğinin önemli şehirlerinden birisi olur ve Endülüs döneminde İşbiliye adıyla anılmaya başlanır1147′de Kuzey Afrika’dan gelen yeni bir harekat ile Sevilla başkent konumuna taşınırBu tarihten 1248′e kadar başkent olmanın ihtişamını yaşadı Ne yazık ki Sevilla’nın düşmesinde ki etkenlerden birisi ise Beni Nasır Emirliğidir ( Granada ) O dönemde Kestilyalılarla anlaşma imzalayarak kendilerine dokunulmaması koşuluyla askeri yardımda bulunur1492 yılında Beni Nasır Emirliğide Kestilyalıların eline geçecek böylelikle İber yarımadasında ki son İslam devletide varlığını yitirecek2 Ocak 1481 yılında tarihe korkunç Engizisyon mahkemelerinin merkezi olur Sevilla’da insanlık tarihinin görmüş olduğu en korkunç , en vicdansız ve en kanlı mahkemesinin kararları alınarak onbinlerce müslüman ve yahudi diri diri yakılmasına sahne olması ise unutulmamalıdır Konuyla alakalı bir video linkini paylaşmak istiyorum fakat ingilizce yada türkçesini henüz bulamadım Resimlere bakıldığında dahi nekadar acımasız olduğu açıkça görülüyor Batının modernizimi bu olsa gerek

1248′de Kestilya kralı III Ferdinand el Santo tarafından ele geçirildikten sonra müslüman ve yahudilere şerhirden gitmek yada kalmak konusunda serbest bırakılmasına rağmen pek çoğu son kale Granada’ya göç etmişler Sevilla, İspanya’nın emperyal döneminin başkenti olduğundan Latin Amerika’dan tüm ganimetler ilk buraya gelirmiş Guadalquvir ırmağı’nın büyük gemilerin nehirden içlere kadar giremez gelinceye kadar Sevilla yine İspanya’nın en gözde şehirlerinden birisi olmaya devam ederZannedersem bu yüzden şehirde ihtişamlı onca saray bulunuyor

Guadalquvir ırmağı şehri ikiye ayırıyor Bir yakası Santa Cruz diğeri ise Trina

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com