Sessizlik İncelmiş Gürültüdür |
08-26-2009 | #1 |
LAST BREATH
|
Sessizlik İncelmiş Gürültüdür1-
İçimde kırbaçlar şakı(rdı)yor, yüzümde susmanın gerilimi sıkıştıkça sıkışan bir boşluk, kırılma noktası yaklaşıyor Yoruldum artık büyük laflar etme küstahlığından gülümsemek yılanlı büyücü Parçalanmış ceninler dökülüyor Kybele'nin rahminden Böyle zamanlarda voltaya çıkmak, bardakları yıkamak, kitap sayfaları arasında gezinmek, hatta biriken onca şey imgeleminin yitirirken, elinde kağıt-kalem, gözlerini tavana dikmek fayda etmiyor Eğer varsa bütün renkler griye Eğer varsa bütün sesler uğultuya Varsa eğer, bütün nesneler yapışkanlığa bürünüyor (Ben ölümlü bir yaratığım, ancak susarak yanıtlayabilirim kendimi) (Sessizlik incelmiş gürültüdür dilediğince çal içine ağlayan kemanı) 2- Sanki birşeyler hızla itiyor seni anıların kapısından içeri Biliyorsun, yabancısı değilsin bu girdabın, kırılıp dökülmemiş birşeyler kalsın istiyorsun, girmiyorsun, direniyorsunİstiyorsun ki hayat uçurumundan ayağın kaydığında tutunacağın, yıpranmamış birşeyler kalsın Gözkapakların bulutlanıyor (Yaşanmamış çocukluğum, bu randevuya da geç kaldın) Ve bir keman, bir yeraltı nehri gibi kendi içine akıyorsun Sigaranın közünü fitile değdirir gibi, okul tuvaletinde sigara içer gibi gizlilikle, hıçkırmadan akıyorsun Şunu bilmek zerre kadar rahatlatmıyor seni: nehir bir gün retinanın üstüne, yerüstüne taşacak Patlayıcı bir maddedir boşluk, günün birinde, en çok şarap tadı veren anımsayışlar bile susturamayacak O gün, olasılık genliği yüksek bir eylemdir sıyırmak Yani kırılma noktası Gülümsemek Yılanlı büyücü Parçalanmış ceninler dökülüyor Kybele'nin rahminden Korkularını yenmeye yetmiyor Minerva'nın gücü Eros'sa tecavüz ediyor her gece, parklarda yatan ihtiyar kadına Adil ol! Anımsamak da bir yaşam belirtisidir Anılarına daha saygılı davran Aşk mı? Adamım, aşk doğuştan devrimcidir Devirmeyi bırak, tüm gemileri yakabilir alıntı