![]() |
Giresun Halk Manileri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Giresun Halk ManileriGiresun halk manileri Ah fındığım fındığım Dallarına konduğum Vermedi seni bana Sakalını yonduğum Almışız kızınızı Fındık çubuğu gibi Bir daha verin bize Eğleyin gönlümüzi Ayran yapar yayıklar Kızlar fındık ayıklar Harmanın kenarında Titrer ince bıyıklar Eğdim fındık dalını Gel deşure deşure Ölmeden koydun beni Menşure teneşure Ey fındığım fındığım Dallarına konduğum Ben sevdim de el aldı Odur benim yandığım Fındık bahçelerinde Miras oynarım miras O kırmızı yanaktan Eğil öpeyim biraz Fındığa kaga derim Darılma şaka derim Sen beni bastırırsan Ben sana aga derim Fındık toplayan gelin Fındık dalda kalmasın Gel biraz konuşalım Aklım sende kalmasın Fındık dalında direk Vay sana yanmış yürek Sen nelere dayandın Buna da dayan yürek Fındık dalında testi Kemer belimi kesti Yine geldi aklıma Askerdeki yan fesli Fındık fıstık olur mu Ateş yastık olur mu Sen orada ben burada Böyle dostluk olur mu Fındık içi işlerim Al yanaktan dişlerim Eğer benim olursan Saçların gümüşlerim Fındık kırdım iç ettim Yaylalara göç ettim Yarim senin yüzünden Ben bu canı hiç ettim Fındık yaprağı yeşil Döşür Eminem döşür Bu akşam geleceğim Şekerli kahve pişir Fındığı harman ettim Derdimi ferman ettim Hiç üzülme Fadimem Efkârım derman ettim Fındık dalda sararmış Yaprakları kararmış Yarim beni kaybetmiş Bahçelerde ararmış Fındık yeşil çotanak Dalında salkım saçak Yeşil giysi içinde Kahve rengi yavrucak Fındık dalda bir sıra Yarim gitti Mısır'a Koyun olsam yayılsam Yârimin peşi sıra Fındık budaklanır mı Dalları saklanır mı Anasının yayında Hiç kız kucaklanır mı Fındığın çalısını Kırarlar yarısını Küçükken evlenenin Alırlar karısını Güneşten insan bezer Fındık içinde gezer Yaz günü akşamından Hafif bir meltem eser Gün batarken harmanda Çuvallar var her yanda Emmi sarmış tütünü Yorulmuştur herhalda Görele, Tirebolu Giresun'da konduğum Bulancak, Ordu bilir Kıymetini funduğun Harmandan yığın yığın Güneş dostu fındığın Çalışır çoluk çocuk Sesi ninni tırmığın İyi bu sene püsler Bahçeyi emek süsler Fındığa on ay kaldı Yine gülecek yüzler Kemençemin telleri İbrişimdir ibrişim Dişledim yanağını Kırıldı fındık dişim Toplasın onu kızlar Peşi sıra uşaklar Sayesinde fındığın Düğün dernek yaparlar Para etti fındıklar Tükendi bütün borçlar Şimdi düğün vaktidir Doldu ceviz sandıklar Yüklensin arabalar Seksen okka çuvallar Fındık hazır olunca Şenlensin çarşı pazar |
![]() |
![]() |
|