Gümüşhane Manileri - Gümüşhane Halk Manileri |
10-14-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Gümüşhane Manileri - Gümüşhane Halk ManileriGümüşhane manileri - Gümüşhane halk manileri Al çuha yeşil yağlık Yarim canına sağlık Otuz gün oruç tutum Hani bana bayramlık Ayna düştü bayıra Şavkı vurdu çayıra Gökte nikah kıyılmış Yerde kimler ayıra Başında pullu çember Yüzünü bana dönder Döndermesen dönderme Ayda bir mektup gönder Başpınar’ın taşları Yüksek uçar kuşları Derdime derman olur Sevgilimin saçları Çaya indim ağlarım Güle deste bağlarım Birisi benim için Birin yare yollarım Çay aşağı çeperler Dibine bel teperler Ben içerden yanmışım Dışardan su seperler Çeper çekili kaldı Sular çekili kaldı Bırakıp gittin beni Boynum bükülü kaldı Dağ başında kuzuyum Ak gerdanda yazıyım Verin bana yarimi Dilenmeye razıyım Daldaban darda kala Yıkıla viran ola Yari mahpusa koyan Ulu mevladan bula Dama indim hayınan Bir tutam çırayınan Yar üstüme yar sevmiş Ben durmam kuma yınan Derede urganım var Kadife yorganım var Deseler yarim geldi Bir öküz kurbanım var Dut ağacı boyunca Dut yemedim doyunca Ağzın dilin kurusun Yar demedim doyunca Edirenin yağı var Haşaranın dağı var Az daha bekle yarim Kavuşmanın çağı var Ekin ektim hozana Kamış gibi uzana Ana gözün kör olsun Beni verdin hızana Elmanın irisine Taş attım birisine Ben kendimi saklarım Yiğidin iyisine Git yarim uğur ola Düz ova yolun ola Başkasını seversen İki gözün kör ola Gemide gezenim yok İstikan dizenim yok Çok memleketler gezdim Yarimden güzeli yok Gök ekin biçilirmi İyisi seçilirmi Sular minare boyu Köprüsüz geçilirmi Kara kara kazanlar Kara yazı yazanlar Cennet yüzü görmesin Aramızı bozanlar Kar yağar güneş doğar Çoban koyunu sağar Bekar kız saklayanın Evine nalet yağar Kuşburnu kuruttun mu Yar beni unuttun mu Ben bu evden gideli Göz yaşı kuruttunmu Menici başımısın Cevahir taşımısın Sana mendil göndersem Koynunda taşırmısın Meniden mestim oğlan Küçükten dostum oğlan İşittim evlenmişin Ben sana küstüm oğlan Mutfakta kara kedi Ağzında keklik eti Yarimi vermezlerse Yıkarım memleketi Oğlan var git işine Düşme benim peşime Pırlantalı taş olsan Takmam seni başıma Şu dağlar yücelendi Derdim çok incelendi Dedim dertten kurtuldum Kök saldı pençelendi |
|