![]() |
Yılan Hikayesi |
![]() |
![]() |
#1 |
TiFus
|
![]() Yılan HikayesiDolunay Çok çok eskiden yeşil bir vadinin içinde bir ırmak kıyısında kurulu bir köy varmış dünyada, taa dünyanın öbür ucunda ![]() ![]() Köy sakinleri tarımla uğraşırlarmış, hayvanlar avlarlarmış uçsuz bucaksız arazilerinden, sularını kaynağı çok uzakta olan, köylerinin içinden geçen, ırmaktan alırlarmış ![]() ![]() ![]() Kız Dolunu bilirmişte tanımazmış yakından ![]() ![]() ![]() Intera demiş ki Doluna : "Evlenirim evlenmeye ama benim isteyenim çoktur, her gelen kişiden aynı şeyi ister benim babam ![]() ![]() Dolun şaşırmış´ "Sensin benim kalbimim sahibi"diyerek başlamış sözüne "Senin dileğin benim için ![]() ![]() Intera demiş ki: "Bir çiçek vardır yaprakları gümüşten tomurcukları elmastan,onu ister babam benle evlenecekten" ![]() Dolun; "Bekle beni" demiş Interaya,"hemen gidip getireyim o çiçeği ama nerededir yeri ?" Intera parmağıyla göstermiş akan ırmağı "İşte ![]() ![]() Dolun; "Senden daha güzel ne olabilir ki bu dünyada" demiş Interaya "Döneceğim, o çiçekle, döneceğim çünkü seviyorum seni, çünkü sensiz anlamı olmaz benim için o güzelliğin" ![]() Dolun çıkmış yola sonra ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Adam Doluna: "Her gülün bir dikeni, koruyucusu, olduğu gibi bende bu çiçeğin koruyucusuyum, eğer almaya geldiysen ben, Salut, izin vermem buna" demiş ![]() Dolun şaşkın ve de kararlı bir tonla; "Ben o çiçeği alacağım sonra aşkıma kavuşacağım" demiş ![]() "Hiç bir şey beni kararımdan çeviremez ![]() "O zaman beni biraz dinleyeceksin" demiş Salut "Sana neden koparmaman gerektiğini anlatacağım, eğer hala ikna olmazsan o zaman izin veririm almana" ![]() Dolun ikna olmuş ve çökmüş yoncaların üstüne, başlamış dinlemeye ![]() ![]() ![]() "Eğer bir şeyi çok fazla istersen ve engelin yoksa önünde onu alırsın, hayatta böyledir, insan engelleri aşarsa yaşamına devam edebilir ![]() ![]() ![]() ![]() Dolun başlamış düşünmeye, eğer çiçeği koparırsa kavuşacaktır sevdiğine ama kuruyacaktır ırmakları bunun yanında ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bir gece çiçek tohumlarını bırakırken göle bir tomurcukta Dolunun sertleşmiş kalbinin üstüne düşmüş, aniden Dolun kalbindeki aşkının büyüklüğü kadar kocaman bir taşa dönüşmüş, taş o kadar büyükmüş ki Dünyaya sığmamış gökyüzüne yükselmiş ve Dünyayla dönmeye başlamış ![]() Böylece Ay olmuş Dolunun kalbi Dünyaya ![]() O günden sonra sadece 28 gecede bir göstermiş Dolun kalbinin tüm yüzünü, aşkının bütün parıltısını diğerlerine; sadece o gecelerde aydınlatmış Dünyayı, aynı ![]() ![]() ![]() ![]()
|