Demokrasi - Fıkra |
10-11-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Demokrasi - FıkraDemokrasi ile ilgili fıkra demokrasi hakkında güldürmece -Öğretmen;Sosyal bilgiler dersinde çocuklara bir ödev verir, -Herkes ailesine sorup demokrasinin tanımını özet halinde çıkaracak ve ezberleyecek -Çocuk;Eve gelir Babasına sorar, -Baba Demokrasi nedir? -Babası yanıtlar, -Önce bilmen gereken terimler varBak şimdi Ben bu eve para getiriyorum ben LİBERAL sınıfıyımHizmetçimiz bizim rahatımız için çalışıyor ayrıca geçimini sağlıyor,o işçi SINIFI,annen DEVLET bütün içişlerinden o sorumlu,sen HALKSIN hepimiz senin için çalışıyoruz,beşikteki kardeşinse GELECEK,şimdilik bunları bil sabah sana anlatıcam, -Gece olur çocuk babasının anlattıklarını düşünürken birden hizmetçinin odasından sesler gelirÇocuk kalkar ve gizlice içeri bakarBirde ne görsün?Babası hizmetçinin üzerine çıkmış gidip geliyorHemen annesinin yanına gider ama nafileAnnesi horul horul uyumaktaBu sırada kardeşi ağlamaya başlar yanına gider ve kardeşini beşiğinde altına sıçmış bir şekilde bulur Ne yapacağını şaşırır ve yatar -Sabah kahvaltıda babası: -Tanımları ezberlediysen şimdi sana anlatıcam DEMOKRASİYİ der Çocuk: -Sen zahmet etme babacımBen çok iyi öğrendimLİBERALLER İŞÇİ sınıfını becerirken DEVLET uyuyor HALK endişeli GELECEK'se b*k içinde ! |
Demokrasi - Fıkra |
10-11-2012 | #2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Demokrasi - Fıkrasiyasi fıkralar Başbakan Erdoğan, dış destek aramak için İngiltere'yi ziyarete gitmiş Ziyareti sırasında Kraliçe tarafından çay içmeye davet edilen Erdoğan, Kraliçeye kendi liderlik felsefesinin ne olduğunu sormuş Kraliçe de çevremi akıllı insanlarla doldurmak cevabını vermiş Erdoğan bunun üzerine kraliçeye çevresindeki insanların akıllı olup olmadıklarını nasıl ayırt ettiğini sormuş Kraliçe, onlara doğru soruları sorarak ayırt ediyorum diye yanıtlamış ve izin verin göstereyim demiş Kraliçe hemen Tony Blair'i aramış ve Sayın Başbakan, lütfen bu soruya cevap verin: Annenizin bir çocuğu var, babanızın bir çocuğu var ve bu çocuk sizin ne kız ne de erkek kardeşinizKimdir bu? diye sormuş Tony Blair: Bu benim, majesteleri diye yanıtlamış Kraliçe: DoğruTeşekkürler,iyi çalışmalar Blair demiş ve Erdoğan'a dönerek: Gördünüz mü Sayın Erdoğan? Evet majesteleri, çok teşekkür ederim, bu metodunuzu kesinlikle kullanacağım diyerek oradan ayrılmış Yurda dönüşünde hemen Unakıtan'ı yanına çağıran Erdoğan, "Kemal abi sana soracağım bir soruyu cevaplamanı istiyorum" demiş Unakıtan "Tabii efendim, nedir?" Erdoğan: "Annenin bir çocuğu var, babanın bir çocuğu var, ve bu çocuk senin ne kız ne de erkek kardeşin Kimdir bu?" Unakıtan sağa bakmış sola bakmış düşünmüş taşınmış ve en sonunda: "Efendim bunu biraz düşünüp sonra size cevap versem??" demiş Erdoğan kabul etmiş ve Unakıtan oradan ayrılmış, vakit kaybetmeden Bakanlar Kurulunu toplantıya çağırmış, saatlerce bu soru üzerinde düşünmüşler, ama kimse bir cevap bulamamış En sonunda Kemal Unakıtan Kemal Derviş'i aramış ve durumu açıkladıktan sonra: "Annenizin bir çocuğu var, babanızın bir çocuğu var, ve bu çocuk >sizin ne kız ne de erkek kardeşiniz Kimdir bu?" Derviş: Bunda bilemeyecek ne var, tabii ki benim! diye yanıtlamış Cevabı alan Unakıtan hemen Tayyip'i arayarak: "Cevabı buldum efendim, kim olduğunu biliyorum, Sayın Kemal Derviş" demiş Tayyip büyük bir hayal kırıklığıyla cevap vermiş: "Yanlış cevap Kemal Abi Doğru cevap Tony Blair idi" |
|