![]() |
Bize Kalana Bakın Siz |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bize Kalana Bakın SizBize kalana bakın siz Hakkında Bize kalana bakın siz Tasavvuf, son nefeste imanla gidebilmek yani Allah diyebilmek ilmidir ![]() ![]() * Ölümü hatırlamak, Allahü teâlânın sevgisinin işaretidir ![]() * Edep; söz dinlemek, itiraz etmeden, yorum getirmeden peki demektir ![]() * İnsan çalıştırmanın temel şartı, heves kırmamaktır ![]() * Başarılı olmak için 4 şart vardır: İman, Adalet, Doğruluk, Fedakârlık * İman, mümin ile ateş arasında büyük bir perde gibidir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() * Kadı [hakim] karşısında sultan ve çoban aynı saftadır, aynı muameleyi görür ![]() ![]() * Bize kalana bakın siz ![]() ![]() ![]() * Sabır acıdır, fakat mutlak şifadır ![]() * İyilik görmenin yolu, iyilik yapmaktan geçer ![]() * Önce istişare sonra istihare ![]() * Bedbahtlığın alametleri: Halinden şikayetçi olmak, İlmiyle amel etmemek, Yaptığı amelin ihlastan mahrum olması ![]() * Çok sayıda iyi vardır, ama bunların en iyisi iki şeydir: 1- Doğru iman 2- İnsanlara hizmet, yardım ve şefkat ![]() Çok sayıda kötü vardır ama en kötüsü iki şeydir: 1- Kâfirlik 2- İnsanlara eziyet etmek ![]() * Peygamber efendimizin yoluna uygun olmayan her şey seraptır ![]() * İslam âlimlerine her gün bir Fatiha oku, hediye et ![]() ![]() ![]() * Büyüklere dua eden, onların şahsında kendisine dua etmektedir ![]() * Öfkenin başı geçici cinnet, sonu ise ebedi pişmanlıktır ![]() * Firavunlar ben ben diye ömür sürmüşlerdir ![]() * Her kim sıkılıyorsa, dünya işleri içindir, o kişinin dünyayı sevdiğini gösterir ![]() * Cehennemdekilerin çoğunun zenginler ve kadınlar olduğu bildirilmiştir ![]() ![]() ![]() ![]() * İhlas Allahü teâlâyı çok sevmektir ve sevdiği her şeyi de Allah için sevmektir ![]() * Ehl-i sünnet âlimlerinin hayatının esası üçtür: Öğrenmek Öğrendiğini öğretmek Birlik ve beraberliği sağlamak ![]() * İlim müminin dünyadaki feneridir ![]() ![]() ![]() ![]() * İslamiyet öğrenmek ve öğrendiğini öğretmektir ![]() ![]() ![]() ![]() * Dört türlü evliya vardır: 1- Evliya olduğunu kendi de bilir, başkaları da bilir ![]() 2- Evliya olduğunu kendi bilir, başkaları bilmez ![]() 3- Evliya olduğunu kendi bilmez, başkaları bilir ![]() 4- Evliya olduğunu kendi de bilmez, başkaları da bilmez ![]() |
![]() |
![]() |
|