![]() |
Üstad'dan Aşk [ Şiir ] |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Üstad'dan Aşk [ Şiir ]Üstad'dan Aşk [ Şiir ] Hakkında Üstad'dan Aşk [ Şiir ] ÜSTAD'DAN AŞK Tam otuz yıl saatim işlemiş ben durmuşum, gökyüzünden habersiz uçurtma uçurmuşum ![]() Diyorlar Bana, kalsın şiirde sözde yerde, Sen araştır, göklere çıkan merdiven nerde ![]() Anladım işi; San'at ALLAH’I aramakmış, Marifet bu, gerisi yalnız çelik çomakmış ![]() Zehirle pişmiş aşı yemeye kimler gelir? Dilsizce, yalnız ALLAH (C ![]() ![]() Seni aramam için beni uzağa attın, Alemi benim, beni Kendin için yarattın ![]() Tel tel iplik iplikte dikseler ağzımı, Tek ses duysalar; ALLAH (C ![]() ![]() ![]() Tutuşturanlar, lügat kitabını elime, Bilsin; ALLAH’TAN (C ![]() ![]() ![]() Ellerime uzanan dudakları tepeyim, ALLAH (C ![]() ![]() ![]() Ne var ki pazarlığa girişecek ecelle, sermayem tek kelime ALLAH (C ![]() ![]() ![]() Güzel ALLAH’IM (C ![]() ![]() ![]() Neye yaklaşsam, sonu uzaklık ve kırgınlık, Anla ki yok ALLAH’TAN (C ![]() ![]() ![]() Kudret O'nun, gayrında ne mecal var ne tüvan, Alim ilmine yansın, pazusuna pehlivan ![]() Rabbim, Rabbim, bu işin bildim neymiş türkçesi, Senin aşkın ateştir, ateşin gül bahçesi ![]() Neye baksam aynı şey neyi görsem aynı şey, Olan Sensin, hey büyük hakikat Sultanı hey ![]() Bu yük Senden ALLAH’IM (C ![]() ![]() ![]() "ALLAH C ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sana şah damarından daha da yakın ALLAH (C ![]() ![]() ![]() Göz kaptırdığım renkten, kulak verdiğim sesten, Affet Senden habersiz aldığım her nefesten ![]() ALLAH (C ![]() ![]() Bana yakan gözlerle bir kerecik baktınız, Ruhuma, büyük temel çivisi çaktınız ![]() Düşünüyorum O'ndan evvel zaman var mıydı? Hakikatler boşluğa bakan aynalar mıydı? O ALLAH’IN (C ![]() ![]() ![]() Müjdecim, kurtarıcım, Efendim, Peygamberim, Sana uymayan ölçü hayat olsa teperim ![]() Gözüm, aklım, fikrim var deme, hepsini öldür, Sana göl gibi gelen, O göl diyorsa göldür ![]() Eklense de başıma dünyada kaç baş varsa, Başım onların hepsi için secdeye varsa ![]() O yüz, her hattı tevhid kaleminden bir satır, O yüz ki göz değince ALLAH’I (C ![]() ![]() ![]() Sual: Ey veli, insan nasıl olmalı söyle, Cevap: son anda nasıl olacaksa, hep öyle ![]() Biri aşk, biri nefret, bizim kanadımız çift, Ateş saçmalı ki Nûr, erisin kapkara zift ![]() Büyük Randevu, bilsem nerede saat kaçta, Tabutumun tahtası bilsem hangi ağaçta ![]() Hasis sarraf, kendine bir başka kese diktir, mezarda geçer akça, neyse onu biriktir ![]() Dostlarım ev, eşyamdı, bir bir gitti diyorum, Artık boş odalarda ölümü bekliyorum ![]() Bu dünyada renk, nakış, lezzet, ne varsa küsüm, Gözümde son marifet, Azrail'e (A ![]() ![]() ![]() Ölüm ölene bayram, bayrama sevinmek var, Oh ne güzel bayramda tahta ata binmek var ![]() O demde ki perdeler kalkar, perdeler iner, Azrail'e (A ![]() ![]() ![]() Öleceğiz, müjdeler olsun, müjdeler olsun, Ölümü de öldüren Rabb'e secdeler olsun ![]() Ölüm güzel şey, budur perde ardından haber, Hiç güzel olmasaydı, ölür müydü Peygamber (SAV) ? Necip Fazıl Kısakürek |
![]() |
![]() |
|