![]() |
Onkolog Dr. Haluk Nurbaki'den Bir Hatıra.. |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Onkolog Dr. Haluk Nurbaki'den Bir Hatıra..Onkolog Dr ![]() ![]() ![]() Hakkında Onkolog Dr ![]() ![]() ![]() Onkolog Dr ![]() ![]() ![]() Ben, 40 yıllık bir kanser uzmanı olarak, maddeyi aşan,sayısız olayla karşılaştım ve bunları, o olaya şahit olanlarla birlikte belgeleyerek, özel bir arşiv yaptım ![]() ![]() Kanser hastanesinde başhekimken, Serap adında genç bir hanım hastam vardı ![]() imkanı bulamamıştı ![]() ![]() ![]() ![]() Bir iş kadını olan Serap, 4 yıl kadar sonra bir ihale için İzmir'e gitmek istedi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Evine gittiğim gün,yine güçlükle konuşarak : --''Doktor bey,'' dedi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() -- ''Niçin?" diye sordum ![]() --"Siz ![]() ![]() ![]() ![]() ölümü, ahireti anlatmıyorsunuz?" Dini inançlarının çok zayıf olduğunu bildiğim için bu teklifi karşısında oldukça şaşırdım ![]() --"Doktora ulaşmak kolaydır'' dedim ![]() istediğine tedavi olursun ![]() duymalısın ![]() ![]() ![]() Konuşmaya mecali olmadığından, "Ben o isteği duyuyorum" manasında başını salladı ![]() ebedi hayatın ve saadetin reçetesi olan iman derslerimiz başlamış ve dersler "hızlandırılmalı öğretime" dönmüştü ![]() bütün ruhuyla meczediyor ve arada bir soru soruyordu ![]() Vefatına bir hafta kala, --"Doktor bey,'' dedi ![]() --"Senin durumun çok özel" dedim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() O, haliyle tebessüm ederek yine başını salladı ![]() olduğu için, Serap'a sürekli morfin yapıyor ve O'nu uyutmaya çalışıyorduk ![]() ![]() Dönüşümde annesi telefon ederek : --"Serap, bir haftadır morfin yaptırmıyor ![]() ![]() "Sabahlara kadar inliyor ve çok ıstırap çekiyor ![]() ![]() unutamıyor ve hatırladıkça ürperiyorum ![]() --"Ya morfinin tesiriyle ölüme uykuda yakalanır ve son nefeste "Muhammed" diyemezsem? ![]() İşte Serap, böyle bir hanımdı ![]() şekilde morfin yaptırılmasını rica etti ![]() sezdim ![]() Ertesi gün O'na: --"Hiç korkma!" dedim ![]() ![]() Ve Serap bir veda niteliği taşıyan bu görüşmemizde son sorusunu da sordu: --"Doktor bey ![]() ![]() ![]() --"Kızım," dedim ![]() etme, sana yakışıklı bir prens gibi gelecektir ![]() Salı günü Serap'ın ağırlaştığı haberini alınca hemen eve gittim ![]() ![]() ![]() --"Doktor bey, biliyor musunuz, bu evde biraz önce bir mucize yaşandı!" dedi ve devam etti: --Serap, bir saat kadar önce oksijen cihazını attı ve "yataktan kalkması imkansız" denmesine rağmen kalkarak abdest aldı, iki rekat namaz kıldı ![]() ![]() Şehadet getirerek vefat etmeden biraz önce de : --"Doktor bey'e söyleyin, dedi ![]() güzelmiş! ![]() |
![]() |
![]() |
|