Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Genel Konular

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
aile, bilgisi, emmeden, haram, islamda, nesepten, olan, olur, süt

Nesepten Haram Olan Süt Emmeden De Haram Olur - İslamda Aile Bilgisi

Eski 10-11-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Nesepten Haram Olan Süt Emmeden De Haram Olur - İslamda Aile Bilgisi

Nesepten Haram Olan Süt Emmeden de Haram Olur - İslamda Aile Bilgisi
Hakkında Nesepten Haram Olan Süt Emmeden de Haram Olur - İslamda Aile Bilgisi

Nesepten Haram Olan Süt Emmeden de Haram Olur

(81) Aişe (Radiyallahu Anha) şöyle dedi:

“Rasulullah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem):

‘Doğumla haram olan şeyler, süt emmeyle de haram olur’ buyurdu

Malik (2/607) Ebu Davud (2055) Nesei (3300) Tirmizi (1147) Darimi (2/156) Ahmed (6/44) Albani (6/283-İrva)

(82) Aişe (Radiyallahu Anha) şöyle haber verdi:

“Rasulullah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) Aişe (Radiyallahu Anha)’nın yanında iken, Aişe (Radiyallahu Anha), Hafsa (Radiyallahu Anha)’nın evinin önünde izin isteyen bir adamın sesi işitildi Aişe (Radiyallahu Anha) dedi ki: Ben:

−Ya Rasulallah, ben onun Hafsa (Radiyallahu Anha)’nın süt amcası falan kimse olduğunu biliyorum dedim Aişe (Radiyallahu Anha) dedi ki:

−Ya Rasulallah! O, senin evine girmek isteyen bir adamdır dedim Rasulullah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem)’de:

−‘Ben de onun Hafsa’nın süt amcası falan kimse olduğunu biliyorum’ buyurdu Aişe (Radiyallahu Anha) dedi ki:

−Benim süt amcam falan kimse hayatta olsaydı benim yanıma girebilecek miydi? dedim Rasulullah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem):

−‘Evet, girebilecekti Çünkü süt, doğumun haram kıldığı her şeyi haram kılar’ buyurdu

Buhari (2435) Müslim (1444/1) Malik (2/601) Nesei (3302) Darimi (2/156) İbnu’l-Carud (687) Beyhaki (7/159) Begavi (2278) Ahmed (6/44-51-178) Albani (1876-İrva)

(83) İbni Abbas (Radiyallahu Anh) şöyle dedi:

“Nebi (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) Hamza’nın kızı hakkında:

‘O bana helal olmaz Nesepten dolayı haram olan sütten dolayı da haram olur Hamza’nın kızı, benim süt kardeşim Hamza’nın kızıdır’ buyurdu

Buhari (2434) Müslim (1447/13) Nesei (3305) İbni Mace (1938) İbnu’l-Carud (693) Ahmed (1/275)

(84) Ümmü Habibe (Radiyallahu Anh) şöyle dedi:

“Ben:

−Ya Rasulallah, Ebu Sufyan’ın kızı olan kız kardeşimi nikâhlasan dedim Rasulullah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem):

−‘Sen gerçekten ister misin?’ buyurdu Ben de:

−Evet, isterim Çünkü senin için ortaksız kalacak tek eşin değilim Ben hayırda kız kar-deşimin bana ortak olmasını isterim dedim Bunun üzerine Rasulullah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem):

−‘İyi bil ki, kız kardeşin bana helal olmaz’ buyurdu Ben de:

−Ya Rasulallah, vallahi biz senin, Ebu Seleme’nin kızı Dürre’yi nikâhlamak istediğini aramızda konuşup duruyoruz dedim Rasulullah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem):

−‘Ebu Seleme’nin kızını mı nikâhlayacak mışım?’ buyurdu Ben:

−Evet, dedim Rasulullah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem):

−‘Allah’a yemin ederim ki, Ebu Seleme’nin kızı benim vesayet ve terbiyem altında üvey kızım olmasa bile yine bana nikâhı sahih olmaz Çünkü o benim süt kardeşimin kızıdır Beni ve onun babası Ebu Seleme’yi Süveybe adlı kadın emzirmiştir Bir daha bana kızlarınızı ve kız kardeşlerinizi teklif etmeyin’ buyurdu

Buhari (5473) Müslim (1449/15) Ebu Davud (2056) Nesei (3285) İbni Mace (1939) İbni Hibban (4111) Tabarani (23/412-Mucemu’l-Kebir) Beyhaki (7/162) Begavi (2282) Ahmed (6/291)

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com