![]() |
Bunları Tüketin Et Yemiş Gibi Olursunuz! |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bunları Tüketin Et Yemiş Gibi Olursunuz!Ete alternatif besinler ![]() ![]() ![]() Uzmanlar protein açısından en zengin besinlerin başında gelen et için, “Özellikle çocuklar, ergenler ve gebeler az da olsamutlaka tüketmeli” diyor ![]() mekanizmalarında yaşamsal değere işaret ediyor ![]() ![]() ![]() PROTEİN İHTİYACI YAŞA GÖRE DEĞİŞİR Günlük protein gereksinimi, kişinin yaşına, içinde bulunduğu döneme göre değişiyor ![]() ![]() ![]() GÜNLÜK KALORİNİN YÜZDE 15’ İ PROTEİN “İdeal bir beslenme düzeninde günlük alınan toplamkalorinin en az yüzde 15’ini proteinler oluşturmalıdır” diyen Dr ![]() çıkabildiğini söylüyor ![]() ![]() ![]() HER GÜN 1-2 ADET YUMURTA TÜKETİN Dr ![]() ![]() doğru değildir, tamtersine yumurtada vücudumuz için gerekli yağlar ve yararlı kolesterol vardır” diyen Dr ![]() ![]() KARNABAHARIN DEĞERİNİ BİLİN Sebzelerden mantar, karnabahar ve ıspanak protein yapıtaşları içeriyor ![]() oluşturulmasına yardımcı oluyor ![]() ![]() kişilere ülkemizde bol ve ucuz bulunan bir sebze olan karnabahara yönelmelerini öneriyor ![]() HAMSİ, KALİTELİ PROTEİN İHTİYACINI KARŞILAR Dr ![]() ![]() ET YERİNE BAKLİYAT Bakliyatlar, etin az tüketildiği dönemlerde ağırlık verilmesi gereken protein kaynakları olarak biliniyor ![]() ![]() ![]() ARI POLENİNDEN VAZGEÇMEYİN Dr ![]() yapmaya yeter” diyor ![]() ET YEMİŞ KADAR OLURSUNUZ KAHVALTI Yumurtalı, lorlu ekmek (3 kişilik) Malzemeler: 250 gram lor peyniri, 5 yumurta, ince kıyılmış dereotu ve maydanoz, kırmızı pul biber, istenirse bir miktar tereyağı veya zeytinyağı Hazırlanışı: Malzemeleri harmanlayıp, ince dilimlenmiş tam buğday unundan yapılmış ekmeklerin üzerine sürün ![]() ![]() ![]() ![]() Tam buğday unundaki buğday kabuğu ise proteinin zararlı yan ürünlerine karşı vücudu korur ![]() ÖĞLE VEYA AKŞAM YEMEĞİ Yoğurtlu nohut salatası Malzemeler: 250 gram nohut, 250 gram süzme yoğurt, 1 demet maydanoz, 1 demet taze nane, 1 demet taze soğan, 2 adet mevsiminde taze veya kurutulmuş domates, 1 yemek kaşığı üzüm, 1 yemek kaşığı elma sirkesi, 4 yemek kaşığı zeytinyağı, karabiber, tuz ![]() Hazırlanışı: Nohutları birkaç saat ıslatıp, suyunu döküp yeniden su ekleyip pişirin ve soğutun ![]() ![]() ![]() Son olarak süzme yoğurdu bir miktar su ile çırpıp, üzerine koyun Lor peynirli mantarlı omletMalzemeler: 2 adet yumurta, 200 gr lor peyniri, 200 gram mantar, 2 tatlı kaşığı zeytinyağı, tuz Hazırlanışı: Mantarları dilimleyin, lor peyniri ve yumurtayla tuzu da ekleyip karıştırın ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|