Ruhaltı Mektupları 1 |
07-28-2009 | #1 |
KRDNZ
|
Ruhaltı Mektupları 1RUHALTI MEKTUPLARI - I …Sigarasını elinden aldığımda hala ağlıyordu, Bana “neden ben” diye sordu Cevabı aslında biliyordum ama söyleyemedim konuşamadım işte, Sigarasından bir nefes çektim Sanki onun tüm hüzünlerini çeker gibi, sanki bir günah yiyici gibi Yüzümü karanlıklara gömüp hep istediği şeyleri söyledim ve sonra durup bana baktı “Vazgeçmek mi zor yoksa kaybetmek mi “ dedi, sustum, Yalnızca sustum …Gece inadına ilerledi, Ona son baktığım anı tam 30 dakika geçmişti, Meleğim kafasını göğsüme yaslamış hala sessiz sessiz ağlıyordu, Aslında bende ağlıyordum ama göz yaşlarımı saklıyordum, Kalbim eziliyordu ve ruhum artık özgürlüğünü istiyordu bir an için kendimi bıraktım İşte o an sanki ölüyorum sandım ve anladım her şeyi , Yaşamayı, ölümü, kaybetmeyi, sessizliği ve gerçek acıyı …Gölgeler arasında duvardaki yansımamıza baktım, Aklıma küçükken annemin okuduğu masallar geldi, Tıpkı o güzel prensesler gibiydi, Ne gölgeler nede gece güzelliğini bozabiliyordu meleğimin, Sanki derinlerden gelmiş bir peri gibi kollarımda duruyordu Ve gözleri odadaki mumlardan bile daha parlaktı Bir an için titrediğini hissettim ve daha sıkı sardım onu, Son anlarına yaklaştığında bir sigara daha istedi Sigaraya uzandım ve son sigaramı yakıp bir nefes aldım, Kaşlarını çattı “bunu bir daha yapma” dedi, “Neden” dedim senin tüm ilklerin ben olmalıyım” dedi, Gülümsedim sanki ruhum biraz olsun huzur bulmuştu Ve birlikte mutlu ve huzurlu bir uykuya daldık …Uyandığımda o çoktan gitmişti Ve geriye buz gibi bir beden kalmıştı kollarımda, Tüm gücümle haykırarak ağladım Verdiğim tüm sözleri unutarak ölesiye ağladım Ve ben o gece ruhumu tek bir sigaraya, tek bir bakışa sattım SGabriel |
Cevap : Ruhaltı Mektupları 2 |
07-28-2009 | #2 |
KRDNZ
|
Cevap : Ruhaltı Mektupları 2Dün gece sensizliği anlatmaya çalıştım, sanırım bunu bile başaramadım deniz mavisi gözlerin geldi aklıma ve gözlerinde boğulduğum geceler Biliyormusun sen yatakta uyurken ben hep seni izlerdim senin yanında bir dakika bile gözlerimi kapatmadım, hep korktum gitmenden hep ürperdim bu düşünceyle Sabahın ilk ışıkları saçlarına vurduğunda bir hayal denizindeymişcesine dalıp gittim derinlere Sen ise her sabah kalktığında gözlerimin kan kırmızısı olduğunu söylerdin ve her sabah sorardın "neden uyumadın?" hep yalanlar uydurdum sana saçma sebepler söyledim, hiç bilmedin neden uyuyamadığımı seni korkmadan yalnızca kendimce yaşabilmek için her gece uykumdan olduğumu hiç bilemedin Bazen isyan ederdin "sevgi sövcüklerin nerede" diye keşke her gece kulağına fısıldadığım şeyleri yüzünede söyleyecek cesaretim olsaydı Seni ne kadar sevdiğimi hiçbir zaman anlatamadım, zaten anlatsamda inanmazdın Şimdi düşünüyorum o eski günleri aklıma ağladığın anlar geliyor, yeryüzünde senden başka kimseye ağlamak bu kadar yakışmıyordu, sanırım sende biliyordun bunu bu yüzden ağlamak için fırsat kolluyordun Gözlerinin mavisi bir anda parlıyordu yanaklarının pembeliğinde göz yaşları gül yaprakları gibi duruyordu, hele o iç çekişlerin yokmu sanki ağlamamak için kendini sıkan bir çocuk gibi oluyordun Yüzün güldüğündeyse baharı anlatmak için kelime aramazdım, tüm renklerinle seni yaşardım bahar yerine Hatırlarmısın bizim şarkımızı hani sen çok severdin, bu şarkıyı daha ilk mırıldandığımda sarılarak ağlamıştın bana "Ah yabanım benim, Yaban bakışlım Dağınık saçlım İsyankarım Akşamdan kalmış sarhoşluğum, Kara sevdaya tutulduğum Ah yabanım benim Ah yabanım benim Şarkım seğahım İstabul yüzlüm, Günahkarım Toz mavi günler paylaştığım, Hayat kadar çok alıştığım Ah yabanım benim Kar yarası gibi, Yüzüm acır bak Günahım varsa, Tövbekarım Karmışıklığına bulaştığım Ölüm kadar çok alıştığım Ahh yabanım benim" Sana seni anlatmak değil istediğim, sana bendeki seni anlatmak her ne kadar geç olsada Birgün ölmeden önce bunları bil istedim ve bilmeni istediğim son şey kardelenim yaşadığım en güzel anlar hep seninle oldu "Yine aylardan kasım,
Sanki sende kaldı bir yarım" |
|