Reflüyü Bitkilerle Yenin |
10-10-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Reflüyü Bitkilerle YeninReflü normalde sadece mideye doğru açılan yemek kapağı borusunun çeşitli nedenlerle iki yönlü açılmaya başlaması ve bunun sonucu olarak mide asitlerinin yemek borusuna ilerlemesi ile oluşan günümüzde yaygın olarak rastlanan bir hastalıktır Reflünün en önemli belirtileri; özellikle yemeklerden sonra mide yanması, ekşimesi, göğüs ağrı ve yangısıdır Bazı hastalarda öksürük, nefes alma güçlüğü ve hırıltılı nefes alma görülür Asit ağıza kadar ilerlemeye başladığında diş minesi hasarları olabilir Tedavi edilmeyen reflü yemek borusunda kalıcı hasarlara neden olmaktadır Yemekten sonra hemen yatılmamalı, sıkı giysiler ve kemerler kullanılmamalı, yatarken baş yüksekte tutulmalıdır Diafram kaslarını sıkıştırıcı egzersizler yardımcı olmaktadır Bol su içilmelidir Fazla kilolu kişiler kilolarını normal seviyeye getirmelidir Öğünler küçültülerek mideye aşırı baskı yapılmasından kaçınılmalıdır Aşırı şişmanlık, hamilelik, stres reflünün diğer nedenleridir Baharatlı gıdalar, kızartmalar, alkol, sigara, gazlı içecekler, salça, soğan, sarımsak, turunçgiller, nane, kahve, çikolata, domates, süt, bira, şarap, yağ, lahana reflüyü tetiklediğinden tüketimleri en aza indirilmelidir Reflü için bitkisel çözümler; * Yemekten sonra bir bardak su ile bir tutam kimyon tohumu yutmak * Yemeklerden sonra bal ile zencefil karıştırarak yemek * Yemeklerden sonra bir bardak ayran içmek * Yemeklerde bir çay kaşığı hardal yemek * Günlük 1 bardak arpa çimeni suyu içmek Bir hafta boyunca devam edilir sifaliotlarorg * Hergün bir dilim çiğ patates yemek * Papatya, zencefil ve yeşil çay içerek mideyi sakinleştirmek * Günde 3 defa 2 yemek kaşığı yarı yarıya sulandırılmış elma sirkesi içmek * Kakule dövülerek yemeklerden sonra yarım çay kaşığı yutulur * Bir bardak soğuk sütün içine 1 tatlı kaşığı kimyon yağı eklenir 10 gün boyunca günde 2 defa içilir * Badem, karanfil tohumu, bal ve limon suyu ile hap yapılarak yemeklerden sonra yutulmalıdır * Yanma hissi olduğunda elma yenilir |
|