Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Beslenme, Diyet ve Sağlık > Genel Sağlık

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
ağrısı, baş, bitkisel, çözümü

Baş Ağrısı Ve Bitkisel Çözümü

Eski 10-10-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Baş Ağrısı Ve Bitkisel Çözümü



Baş ağrısı, günlük hayatta hemen hemen herkesin zaman zaman karşılaştığı bir hastalık türüdür Baş ağrısını 2 ayrı kategoriye ayırmak mümkündür Birincisi, belli bir hastalığın habercisi olan baş ağrısı ikincisi ise, başlı başına bir hastalık olan baş ağrısı Öncelikli yapılacak olan , baş ağrısının nedenini saptamak için, muayene olmak

BAŞ AĞRISI SEBEPLERİ;

Göz, kulak, burun, boğaz, ve boyun omuru hastalıkları
Yüksek tansiyona bağlı olarak
Madde ve ilaç kullanımına bağlı baş ağrısı:
(Alkol alınımına, uzun süreli ergotamin ve ağrı kesici ilaçların kullanımına ve alkol, ergotamin, kafein ve narkotik ilaçların bırakılmaları) baş ağrısı yapabilir
Kranial (Kafa içi) sinir tutulumuna bağlı olarak ta baş ağrısı meydana gelebilir
Kandaki oksijen konsantrasyonunun düşmesi durumunda
Öksürük ve hapşırma sonrası ,ağır kaldırmalardan sonra ve ani eğilip doğrulmaya bağlı olarak baş ağrısı oluşabilir

Baş ağrısına bitkisel çözüm arayan okurlarımız için önerilerimiz;

ZEYTİN AĞACI ZAMKI: Zeytin ağacı püsünden günde 3-4 defa 0,50 gr içilir

YABANİ HARDAL TOHUMU: Yabani hardal tohumu kaynatılır, buharı teneffüs edilir (Baştaki her türlü ağrıyı geçirir)

ŞAHTERE OTU: 1 bardak kay nar suya, 10 gr bitki konur, 10 dk bekletilir, günde 2-3 bardak içilir

ZENCEFİL: 1 bardak kaynar su ya, yarım çay kaşığı toz zencefil konur, 10 dk bekletilir, günde 3 bardak içilir
Toz zencefilden günde 3 defa yarım-bir çay kaşığı şekerle yenilir Zencefil kökü kaynatılır, 3-4 bar dak içilir

TIBBI KOKULU YONCA TOHUMU: Tohumlar kaynatılır, suyu gülsuyu ve sirke ile başa sürülür

LAHANA: Lahana yaprakları hafif yumuşatılır, şakaklara konulur
Lahana yaprakları ezilir, üzerine sirke damlatılır, bununla alın üzerine ve boyuna masaj yapılır

HlND BAKLASI: Hind baklası yaprakları kaynatılır, suyundan 40-50 gr içilir
Yapraklar toz haline getirilir, 4 gr içilir Meyveleri gıda olarak yenilir

DEFNE TOHUMU: 20 adet def ne tohumu toz haline getirilir, 4 kaşık balla macun yapılır Sabah aç karna gece yatarken 1 ceviz büyüklüğünde yenilir Defne tohumu, defne yaprağı 1 miktar suda 20 dk kaynatılır, bu su ile kına hazırlanıp başa yakılır Defne yağı ağrıyan başa sürülür Defne tohumu toz haline getiri lir, günde 5 gr, balla yenilir

KINA: Kına ile tuzsuz tereyağı eritilir, mayi haline getirilir, bu runa damlatılır (baştaki iltihabı ve cerahati giderir)

KABAK: Kabak sıkılır, suyu buruna çekilir

BİBERİYE: 30 gr, limon kabuğu, 20 gr biberiye, 30 gr oğulotu yap rağı karıştırılır, 1 bardak kaynar suya, 5-10 gr konur, 10 dk bekle tilir, günde 2-3 fincan içilir 1 bardak kaynar suya, 10-20 gr bitki konur, 10
dk bekletilir, gün de 2-3 bardak içilir Biberiye toz haline getirilir, gün de 3 defa 1-4 gr içilir Biberiye yağı 3 damla şekerle alı nır

HAVLUCAN TOZU: 1 bardak kaynar suya, yarım çay kaşığı havlıcan konur, 10 dk bekletilir, günde 2-3 bardak içilir Havlucan tozundan günde 3 defa yarım çay kaşığı şekerle yenilir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.