10-10-2012
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Biz Yaşayacağız, Uzun Günler, Boğucu Geceler Geçireceğiz...
ne yapabiliriz ki? yaşamamız gerek!
yaşayacağız vanya dayı çok uzun günler, boğucu geceler geçireceğiz kaderin bütün sınavlarına sabırla katlanacağız bugün de, yaşılığımızda da, dinlenmek bilmeden hep başkaları için çalışacağız ecel vakti gelip çatınca da uysalca öleceğiz ve orada, mezarın ötesinde, çok acı çektik, gözyaşı döktük, acı şeyler yaşadık diyeceğiz ve tanrı bize acıyacak ve biz seninle sevgili dayıcığım, parlak, güzel, sevimli bir hayata kavuşacağız ve buradaki mutsuzluklarımıza sevgiyle gülümseyeceğiz ve dinleneceğiz inanıyorum buna dayıcığım, bütün kalbimle, tutkuyla inanıyorum
dinleneceğiz, dinleneceğiz! melekleri dinleyeceğiz, elmaslar gibi yıldızlarla kaplı gökyüzünü seyredeceğiz dünyadaki tüm kötülükleri, tüm acılarımızı, dünyayı baştan başa kaplayacak olan merhametin önünde silinip gittiğiniz göreceğiz ve hayatımız bir okşayış gibi dingin, yumuşak ve tatlı olacak
inanıyorum inanıyorum buna zavallı, zavallı vanya dayı, ağlıyorsun hayatında mutluluğu tadamadın, ama bekle vanya dayı, bekle dinleneceğiz, dinleneceğiz, dinleneceğiz!
anton çehov
|
|
|