M,Levent Özgeç |
10-09-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
M,Levent ÖzgeçMLevent ÖZGEÇ ; 7 Temmuz 1965 Yılında üç erkek kardeşin en büyüğü olarak Elazığda dünyaya gelmiştirİlk okulu Elazığ'da bitirmiş ortaokul ve lise öğrenimine Ankarada devam etmiştir1986 Yılında Muhabere Astsubay Sınıf Okulu sınavlarını kazanarak 1987 yılında Muhabere Astsubay olarak göreve başlamıştırİlk olarak Diyarbakır'a ataması yapılmış,sırasıyla da Kıbrıs ve Tekirdağ/Çorlu'da görevlerde bulunmuştur1998 yılı içerisinde ise sağlık nedeninden dolayı görevinden emekliye ayrılmıştır Hobilerine gelince; 16-17 Yaşlarında iken lisanslı amatör futbolcu olarak futbol oynamış kalemini de elinden hiç bırakmayarak şiir yazmaya devam etmiştir1998 yılında görevinden emekliye ayrıldıktan sonra şiir; Artık onun için bir yaşam şeklini almıştırAnkarada düzenlenen şiir toplantılarına katılıp önemli şairlerden dersler almıştırArtık şiir yoluna onların ışığında devam etmektedir Yazmış olduğu şiirler de,kullanmış olduğu kelimelerde bazen düşündürdüğü bazen de güldürdüğü söylenir ÖZGEÇ evli ve iki çocuk babasıdırAnkarada ikamet eder Futbol oynadığı yıllarda 9 numaralı formayı giymek en büyük tutkusuydu ama açıkça da söylemek gerekir se; Şimdi rakamlardan hiç sevmediği ve kesinlikle kullanmadığı yine dokuz olmuştur Eserlerine gelince; Bu güne kadar yayımlanmış üç şiir kitabı bulunur İlk şiir kitabı olan Şarkılara Söz olur'u 2000 yılında çıkarmıştırBunu takiben 2002 yılında Mısralar da Ağlar,2004 yılında ise Gönül Pınarı isimli kitapları bulunmaktadır M Levent ÖZGEÇ kitabında da bahsettiği gibi şiirin tarifini şu şekilde yapmıştır Ona göre Şiir : Hayatın ve hayat ötesinin diğer adıdır |
M,Levent Özgeç |
10-09-2012 | #2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
M,Levent ÖzgeçŞairin ifadesiyle; Yazı yazdım Hasana ha Hasana,ha sana Bizde almasını ve yaşatmasını bilene deyip geçelim HAYAT TÖRPÜLEME SANATI 1Kendini çok beğenEleştiriye tamamen kapalı olYaptığın her işi doğru say 2Menfaatine fazlasıyla düşkün ol 3Yaptığın işlerde hiç bir zaman hatayı kabul etmeKonuşmaların ve sözlerinle karşıdakini öyle bir duruma getir ki sonunda hatayı kendindaramak zorunda kalsın 4Fazla ısrarcı olIsrarın yüzünden karşındakini zor duruma düşürmezsin Israrını bir sevgi gösterisi sayFazla ısrarın da terbiyesizlikten sayıldığını unut 5Kendini her zaman çok akıllı ve kabiliyetli biri olarak gör 6İnsanları da etki altına almaya çalış ki, sana danışmadan hiçbir işyapamasınlar 7Kendi düşüncelerine ters olanların aleyhinde propaganda yaparak onları yalnız bırakmaya çalış ki,her an yanında birileri olsun 8Yalan da olsa kendine her zaman iltifat et 9Başkalarının mutluluğu senin için hiç bir anlam ifade etmemeli bu mutluluğa kendini de dahil ettirmeye çalış 10Çıkarın ve menfaatin sonunda doğabilecek sonuçları hiç bir zaman düşünme! Zaten zonrası da seni hiç ilgilendirmez 11Kendi çıkarını; Toplumun ve etrafındaki şahısların çıkarından üstün görkötü gün dostuymuş gibi görün,bol,bol akıl ver 12Düşüncen ve tasarladıkların olmaması halinde; İnat,ısrarcı ve özellikle baskıcı ol 13Sürü psikolojisini her zaman kendine örnek al 14Eflatun dermiş ki; Saygının olduğu her yerde korku olur ama korkunun olduğu her yerde saygı olmazBu sözü her zaman bir kenarda bırakmayı kendine prensip et 15Kısaca HzAli'nin bu güzel sözünden yola çıkarak; Çevrendeki insanları inandıkları gibi yaşatmayarak, yaşadıkları gibi inanmaya mecbur bırak Ve; Son olarak düşün! Ben neymişim ya ? MLevent ÖZGEÇ Mayıs 2001 |
M,Levent Özgeç |
10-09-2012 | #3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
M,Levent ÖzgeçBu şiir…; ÖZGEÇ’mişindeki başarıları tarih kitaplarına sığmayan SARSILMAZ Ordumuzda görev yapan Mehmetçiklerimize ve toprakları üzerinde yaşamaktan gurur duyduğum Aziz Vatan’ımıza yazılmıştır… Saygılarımla VATAN Gönlümdeki mısrayı kalemime bağladım Kalbimin her atışı Vatan diye seslendi Kanayınca yüreğim yüz yerinden dağladım Kanımın her akışı Vatan diye seslendi! Asker oldum Vatana büyük bir ihtişamla Taşıdım sancağımı şerefimle şanımla Gelinliğe çizdirdim bayrağımı kanımla Yavrumun her bakışı Vatan diye seslendi! Bir sergiyi gezerken hayallere dalmıştım El örmesi kilime hayretlere kalmıştım Ay yıldızlı deseni yüreğimdir sanmıştım Gördüğüm her nakışı Vatan diye seslendi! Nisan yağmuru vardı gökyüzünü karartan Gözlerde sığınacak mekanları aratan Bir haykırış duydum ki rahmete rahmet katan Her yıldırım çakışı Vatan diye seslendi! Elime albüm aldım dile geldi konuştu Kurtuluş savaşıydı gönlüm o yöne koştu Sandım ki yüreğime alevden bir kor düştü Gönlümü her yakışı Vatan diye seslendi! Albümdeki her sayfa yüreğime akıyor Bu İstiklal Marşı ki kalemler ağlatıyor Bütün sayfalarında Atatürk'üm bakıyor Kaşını her çatışı Vatan diye seslendi! M Levent ÖZGEÇ Gönül Pınarı isimli kitaptan 2005 |
M,Levent Özgeç |
10-09-2012 | #4 |
Prof. Dr. Sinsi
|
M,Levent ÖzgeçİSİMSİZ Biçilir üstüne beyaz bir kefen Musallaya yatan beden sır olur! Derse de gülleri kabrinde eren Sanma ki güllerden mezar kır olur! Düşünüp daldın mı şöyle derine Mum ışık veriyor burda dibine Bir ah değmiş ise aciz tenine Gözlerden dökülen akar kir olur! Bozulan gelenek bozulan töre Karıştı bu düzen göz göre göre Bildiğin kul kula olmuşsa köle Yüreğim dediğin bakar kör olur! Duymazsan içinde mazlum ahını O zaman git seni kendinde tanı Görülmüş mü makamıyla yatanı Mekanına rahmet yağar kor olur! Temennidir ancak dualarımız Hep yarına olur umutlarımız Mahşeri buldu mu hesaplarımız Belki de bir ışık doğar nur olur! M Levent ÖZGEÇ Mısralar da ağlar kitabından |
M,Levent Özgeç |
10-09-2012 | #5 |
Prof. Dr. Sinsi
|
M,Levent Özgeç- - - UNUTAMADIM - - - Sevgimiz hatıra kaldı,yaban ellerde Çözülmedin Çözemedim ben seni Duygularım saklı kaldı,meylerde şişelerde Kana kana, İçemedim ben seni! Sevgiye nankör oldum,tattığım sevgilerde Çok aradım, Bulamadım ben seni! Gururum saklı kaldı,en tenha köşelerde Kimselere şikayet, Edemedim ben seni! Sevgime düşman oldum,karanlık gecelerde Sevince ne yapsam, Silemedim ben seni! Aşkın gizli kaldı,benim kalbimde Bir türlü mazilere, Gömemedim ben seni! M Levent ÖZGEÇ Şarkılara Söz Olur Kitabından |
M,Levent Özgeç |
10-09-2012 | #6 |
Prof. Dr. Sinsi
|
M,Levent ÖzgeçCAN ARKADAŞIM Değirmen taşına verme gönlünü Sevdanı öğütmez can arkadaşım! Kuruyan gönül’e serme ömrünü Sevdanı büyütmez can arkadaşım! Ayrılıklar mısralara dökülür Her mısrada sanki ciğer sökülür İşte benim boynum ondan bükülür Bu sevda bükülmez can arkadaşım! Sayfalar dolusu şiirler yazsan Gizemli mısrada bin ahla ansan Gelene gidene sevdanı sorsan bu sevda sorulmaz can arkadaşım! Yüreklere zincir vursan olur mu Bağlasan da yürek orda durur mu Denizin içinde balık kurur mu Bu sevda kurumaz can arkadaşım! Sevdasız bedende kalbi neyleyim Şair'sem duygusuz aşk'ı neyleyim Bir gör şu halimi ben ne haldeyim Bu sevda görülmez can arkadaşım! Duygularım yine döndü ağıda Mısralarım dizildiler kağıda Bu feryadım eritti taş dağı da Bu sevda erimez can arkadaşım! MLevent ÖZGEÇ Mısralar da Ağlar Kitabından |
M,Levent Özgeç |
10-09-2012 | #7 |
Prof. Dr. Sinsi
|
M,Levent Özgeç- - - GÖNÜL PINARI - - - Beni bilenler bilir bilmeyen de öğrensin Sözlerin gönüllere akışında ben varım ! Gönül bazen ağlarsa bazen gülüp eğlensin Gözlerin gönüllere bakışında ben varım ! Gönlüm aşka gelirse dere tepe düz olur Damarımdaki kanla zemheriler yaz olur Dökülen mısralarım bir gün dile söz olur Kor düşerse içine yakışında ben varım! Menfaatler uğruna karakter dile düşer Söz senettir derler de sözler hep sele düşer Beklenilen gelmezse gözlerin yola düşer Gidilen bu yolların yokuşunda ben varım! Amansız her sevda da gönülde sitem olur Maziyi anar isen dilinde diken olur Her gönüle sonunda bir hasret eken olur Taş yüreğe girmişsen çıkışında ben varım Gönüllere pınarın akışında ben varım! M Levent ÖZGEÇ ‘ Gönül Pınarı Kitabından’ |
M,Levent Özgeç |
10-09-2012 | #8 |
Prof. Dr. Sinsi
|
M,Levent ÖzgeçBütün annelerin ellerinden öperek,dedim ki ; NE İŞİ VARDI ? Merhamet ettiğin kıymet verseydi Gözündeki yaşın ne işi vardı! Evladım dediğin hürmet bilseydi Sözündeki taşın ne işi vardı! Yaradan bedene sende can verdi Ayrıldı bedenden tenle kan verdi Büyüdü yeşerdi fidan boy verdi Peşinde şer başın ne işi vardı! Yedisinde önlük çanta almışsın Bir hevesle bin hayale dalmışsın Geleceği destanlara yaymışsın Yazında kör kışın ne işi vardı! Asker edip gününe gün ekledin O Vatanı sen kapını bekledin Vatan borcu biter bitmez gel dedin Dizinde sırdaşın ne işi vardı! Evlendi el kızı girdi araya Ne edep ne ahlak sığdı daraya Yiğidi yiğide verip kiraya Tuzunda çiğ aşın ne işi vardı! Derdini derdinle sardım be Ana Çaresiz kalmışsın bak anlasana Hiç laf söylenir mi insan olana Yüzünde yüz yaşın ne işi vardı! M Levent ÖZGEÇ (Mısralar da Ağlar Kitabından) |
M,Levent Özgeç |
10-09-2012 | #9 |
Prof. Dr. Sinsi
|
M,Levent ÖzgeçDOSTUM Yıkılıp kalmışım bu genç yaşımda Ne olur halimi sorma be dostum! Dermansız derdime derman arama Kanayan yaramı sarma be dostum! Beni bana bırak yalnız kalayım Yıkılan gönlümden hesap sorayım Gönül yarasını kendim sarayım Ne olur üstüme varma be dostum! Sararıp solarken ben günden güne Hayır mı kaldı ki dünden bu güne Başım çevirmezdim böyle her yöne Halimi hiç hayra yorma be dostum! M Levent ÖZGEÇ Mısralar da Ağlar Kitabından |
M,Levent Özgeç |
10-09-2012 | #10 |
Prof. Dr. Sinsi
|
M,Levent Özgeç- - - ARAMAYIN - - - Gönlümün yönünü çevirdim artık Karşıma çıkmaya yol aramayın ! Maziden çok anı devirdim artık Gönlüme akmaya yıl aramayın ! Yıllarca gönlümle baş başa kaldım Avutup ben beni hayale daldım Selam değmeyenden selamın aldım Gönlümü çalmaya dil aramayın ! Ne umudum vardı döndüler gama Elem keder içtim hep kana kana Artık vakit çok geç dönmem o yana Benden tutunacak dal aramayın ! Benden tutunacak dal aramayın ! M Levent ÖZGEÇ |
M,Levent Özgeç |
10-09-2012 | #11 |
Prof. Dr. Sinsi
|
M,Levent ÖzgeçALACAĞIM VAR Yüreğim ezilmişse gönül sohbet neylesin İçimdeki yıllardan alacağım var benim! Yıkılan gururuma Rabbim sabır eylesin Peşimdeki kullardan alacağım var benim! Yıllar yılı başımda bir garip sevda döner Şimşek olur kor olur şair gönlüme iner Bu sevda alevlense göz yaşlarımla söner Başımdaki hallerden alacağım var benim! Umudum hayal oldu karanlığa dalıyor Gördüğüm rüyaları korkularım sarıyor Baharda saçlarıma kar zamansız yağıyor Saçımdaki tellerden alacağım var benim! Kalemim deli olsa duruşumla vakarım Mısramı döktüğüm an taş yüreği yakarım Ben böyle boşuna mı çıkmaz yola bakarım Düşümdeki yollardan alacağım var benim! M Levent ÖZGEÇ Gönül Pınarı Kitabından |
M,Levent Özgeç |
10-09-2012 | #12 |
Prof. Dr. Sinsi
|
M,Levent ÖzgeçSİTEM Kırık bir aynaya sırrımı döktüm Halimi görecek gözler aradım! Feleğe bir anda boynumu büktüm Gönlümü derecek sözler aradım! Namert kapısından girdiğim o gün Düşler kabus oldu,hayal kördüğüm Başımı yastığa yasladığım gün Gönlüme girecek közler aradım! Mazideki günler geldi aklıma Kimler misafirdi gönül tahtıma Aynada kendime her baktığımda Yüzümde silecek izler aradım! Aynaya baktıkça içim burkuldu Konuşmak istedim,dilim tutuldu İçimden ansızın bir off kurtuldu Başımı koyacak dizler aradım! Yıkılan yüreğim üzgün bakıyor Sitemli sözlerim kalpten akıyor Yazdığım bu şiir bak anlatıyor Yüzüme bakacak yüzler aradım! MLevent ÖZGEÇ (GÖNÜL PINARI kitabından) |
M,Levent Özgeç |
10-09-2012 | #13 |
Prof. Dr. Sinsi
|
M,Levent ÖzgeçALDANMA Çekilen çileler gönülde biter Saçlara baktıkça yaşa aldanma! Gözlerden dökülen ölümde yiter Damlayıp aktıkça yaşa aldanma! Tatlı dil güler yüz her şey nafile Gönülde olur mu böylesi hile Allah esirgesin düşersin dile Bir çift güzel gözle kaşa aldanma! Hakikat sanırsan sahte sevdayı Nasıl ayırırsın akla karayı Taş kalpte ararsan derde devayı Bağrına bastıkça taşa aldanma Sanma ki bu hayat mutluluk verir İnsafsız gönülden insaf mı gelir Aşıksan her lokma bağrında erir Bağrını yaktıkça aşa aldanma! Sonbahar her zaman hüzün doludur Bir aşk başlangıcı bazen sonudur Elbette böylesi hüsran yoludur Bir güle baktıkça kışa aldanma! Bu sevda boynunu büker zamanla Yarışır gönlünde zaman zamanla Ayrılık kapını çaldığı anda Taşlara vurduğun başa aldanma Maziye daldıkça boşa aldanma! M Levent ÖZGEÇ 6 Ekim 2001 Mısralar da Ağlar Kitabından |
M,Levent Özgeç |
10-09-2012 | #14 |
Prof. Dr. Sinsi
|
M,Levent ÖzgeçALDANDIM (Nazire) Çektiğim çileler ömürle bitti Gençliğe baktıkça yaşa aldandım! Gözümden dökülen sel oldu gitti Damlayıp aktıkça yaşa aldandım! Gönlümü verince bir vefasıza Elveda demişim bahara yaza Bu yürek döndüyse kırık bir saza Bir çift güzel gözle kaşa aldandım! Nereden bilirdim sahte sevdayı Seçtirdi bu gece akla,karayı Taş gibi bir yürek sarmış yarayı Bağrıma bastıkça taşa aldandım! Sandım ki;Sevenler mutlu olurmuş Gönülden gönüle bir yol bulurmuş Bağrımda lokmalar boşa yorulmuş Bağrımı yaktıkça aşa aldandım! Artık vakit çok geç sonbahar geldi Bu sevda bedende bedeni yendi Yüreğim hazanı ilkbahar bildi Bir güle baktıkça kışa aldandım! Zaman bu sevdaya büktü boynunu Bilmeceye döndü gönül oyunu Sizlere bıraktım ben bu yorumu Taşlara vurduğum başa aldandım! Maziye daldıkça boşa aldandım! MLevent ÖZGEÇ Mısralar da Ağlar kitabından |
M,Levent Özgeç |
10-09-2012 | #15 |
Prof. Dr. Sinsi
|
M,Levent ÖzgeçBIRAKMADILAR Her akşam yüzlerce hayaller kurup Dalmak istiyorduk bırakmadılar ! Bir aşk çeşmesinin yanında durup Dolmak istiyorduk,bırakmadılar ! Şöyle bir düşündük gönüller yaslı, Boş hayale daldık gözler hep yaşlı, Bizden farklı mıydı Kerem'le Aslı, Olmak istiyorduk,bırakmadılar ! Bir düş görsek hemen hayra yorardık, Ne var ki gönüller artık karanlık Sen ben olsam beni,sende arardık, Bulmak istiyorduk,bırakmadılar ! Şaşırıp kalmıştık,bu çıkmaz yolda Bir gün arar olduk,koca bir yılda Kaybolan sevdamız,kim bilir nerde Bilmek istiyorduk,bırakmadılar ! Nerde kaldı bu aşk,sormayın bana Ben bir yana düştüm,aşkım bir yana Bedenler bıkınca,tak eder cana Ölmek istiyorduk,bırakmadılar! M Levent ÖZGEÇ |
|