![]() |
Şafağa Çekilenler |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Şafağa ÇekilenlerŞAFAĞA ÇEKİLENLER Kim söyleyecek türküsünü bundan böyle Ötükenli atların, deli günlü noyanların? Buz tutmuşken kavga, zincirli bileklerde Kim paylaşacak acısını dolunayın Bu Uygur yağısı göklerde ![]() ![]() ![]() Uyvar kalesinin eski yoldaşı O batılı akşama yenildiniz Ne kırıldınız, ne büküldünüz Bir yeniçeri palası gibi Öç gününe çekildiniz Bırakın dört yönden şaha kalksın yalnızlık Yeter ki siz unutmayın Gümüş kabzalara sinmiş çağları Ve emin siperler ardında Hırsla soluyan tuğları ! Şimdi güvercinler geçer üstünüzden Selamsız, kavgasız, töresiz Acı rüzgarlarda saçlarınız savrulsun Işık düşünceli çocuklar, canım çocuklar Yenilginiz kutlu olsun ! ![]() ![]() Dilaver CEBECİ |
![]() |
![]() |
![]() |
Şafağa Çekilenler |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Şafağa ÇekilenlerBOZKIRDA KALAN SANCI O çocuklar birer birer gittiler ![]() ![]() ![]() Soylu sevda türküleri dudaklarında, Saclarında kurt nefesi rüzgârlar, O çocuklar birer birer gittiler ![]() ![]() ![]() Bir tamu karanlığı keleplenirken bozkıra Kehkeşenlardan yıildız gibi indiler ![]() Tutuşturdular yeniden küllenmiş ocakları, Bacalardan duman duman tüttüler ![]() ![]() ![]() Bir ögünç hil'ati gibi giydiler güzelliği Ufuklara oturup dolunayı sevdiler ![]() Uzun,siyah kirpiklerinde seyyareler yanardı, Ağ buluttan atlarla ta Sidre'ye yettiler ![]() ![]() ![]() Onlar,Oğuz mayası gök ışığın erleri, Onlar,ülkü çağının bahadır melekleri ![]() ![]() ![]() Mor dağların göğsünde kaldı pençe izleri, Haceru'l esved gözlerini gönlümüze resmettiler ![]() ![]() ![]() Eyvah biz kaldık Efsele safilinde! Ahsen-i takvim üzre,onlar geçip gittiler ![]() ![]() ![]() DİLAVER CEBECİ |
![]() |
![]() |
![]() |
Şafağa Çekilenler |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Şafağa ÇekilenlerBasbug'a Mektup Sana bu mektubu bir gece yarisinda yaziyorum Azatligin zirvesinde sohbete dalmis yildizlar Zühre bir aski tutturmus Bâbil’ de kalan Zavalli dünya habersiz, zavalli dünya sagir Bir Hârût’la Marut bir de ben dinliyorum Derken kayip gidiyor yildizlardan birisi Bir intikam fisegi gibi saplaniyor karanligin karnina Senin namina yildizlari kiskaniyorum ![]() Kim bilir kaç isik yili uzakta Öfkeyle kollarini çeviriyor yalanci fecir Imanim gibi biliyorum vakit asilmak vaktidir Ve taksim gazinolarinda trahomlu sairler Misra ariyorlar masalarin altinda Kanini içiyorlar bilmeden “Cennet atlari” nin Ben yurdumun en sert tütününden bir sigara sariyorum Dumani cigerlerime degil iliklerime çekiyorum Ne kadar ürkek ceylan varsa Asya çöllerinde Domaniç yaylasinda ne kadar dizginsiz at Basliyorlar kosmaya kilcal damarlarimda Sicak soluklari yalarken alnimi Toynaklarini hissediyorum alyuvarlarimda ![]() Sana bu mektubu evimin balkonunda yaziyorum Sag elimi koyuyorum tam yüregimin üstüne Çankaya yokusunda söyledigimiz marsi duyuyorum Ulu kayalar parçalaniyor beynimin bir yerinde Bir yerinde demirden daglar eriyor Atlas yelkenli gemileri unutmus birkaç levent Viski kokulu bulvarlarda yavas yavas ölüyor Istedigin o seccadeyi hemen gönderiyorum Üstünde Kabe resmi ve anamin dualari var Ve bildigin sebeplerden ben gelemiyorum ![]() Yine biliyorsun ki , Sevmedim ülküden baskasini Basi dumanli daglari, dolunayi, ufuklari Bir de Çankaya yokusunda rüzgara tutulmus saçlarini Önce Allah, sonra genlerim sahit ![]() Sevgimi üçbin yil sonra dogacak torunuma yolluyorum Trahomlu sairler dogruluyorlar masalarin altindan Elleri ******lerin karanlik saçlarinda Benim kalemimden kan degil süt damliyor Geceler boyu böyle gelecegi emziriyorum Kahrolayim sevmedim ülküden baskasini Bir de seni çok seviyorum Dilaver Cebeci |
![]() |
![]() |
|