![]() |
Eşim Olma Karım Ol |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Eşim Olma Karım OlEşim olma Karım ol Eşim olma, karım ol! Bakma daha ilkel durduğuna sen, Ruhu vardır kelimelerin ![]() “Karı-koca” “eş”ten daha çok şey anlatır ![]() Hatta belki bize unutulmuş bir şeyi söyler ![]() Sahi, biliyor musun? Neden erkeğe “koca”, kadına da “onun karı” demiş eskiler? Eşim değil, karım ol! Kedilerin eşi olur, terliklerin de… İnsanın eşi olmaz ![]() Bir ömür eşlik ediyor diye mi sevgiliye eş denir? Eşlik etmek yeter mi? Fazlasını beklemez mi insan yârinden? Kelimeleri yitirmeseydik anlardık belki Evlenecek erkeğe eskilerin neden ”koca” dediklerini ![]() Çünkü “koca” bilge demektir, yüce demektir ![]() Koca demek, dağ demektir ![]() Ve ne kadar yüce olursa olsun Üstünde kar olmayan dağ eks ik Dağların yücesine kar yağar diye Kadına da “kocanın karı” demişler ![]() Bakma şimdi evlenenlerin “karı-koca” ilan edildiğine ![]() “Koca ve onun karı” olmalıdır aslında ![]() Yani yüce bir dağ olmalı adam ![]() Kar gibi pak ve masum olmalı kadın ![]() Örtmeli ve bir ömür, süsü olmalı dağın ![]() Çünkü üşür tepesinde kar olmayan dağ Ne kadar yüce olursa olsun, yarım görünür… Eşim olma, karım ol! Bana benzemeye çalışma sakın ![]() Bana benden lazım değil bir tane daha ![]() Ama unutma ki sensiz yarımım ![]() Her zaman söylemem, ama sen anla ![]() Eşim olma, karım ol! Beni tamamla… Halil Çalışkan |
![]() |
![]() |
|