Ben Sadece Sevdim.. Talat Ülker |
10-09-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Ben Sadece Sevdim.. Talat ÜlkerBen Sadece Sevdim Ayın yüzüne çizdim yalnızlığın resmini Gözlerine ışık ektim sığıntı yıldızların Hasta yüzlü gecelerin ağarmış saçlarında Karanlığı okşadım En doyumsuz hazlarını yaşadım da zamanın Sensizliğe alışamadım a gülüm Yalnızlığı sevemedim Ben sadece seni sevdim Ben sadece seni sevdim Seni düşledim sadece Yılları yollara saldım Hasretinle parçaladım kabuğunu zamanın Yolları yıllara böldüm Boyutsuz bir mekan buldum düşümde Gönlüm yitik baharların matemini tutsa da Ben sadece seni sevdim Ben sadece seni sevdim Seni düşledim sadece Bahar kokulu saçlarından Düştü avuçlarıma Kanatları ıslanmış bir kelebek Ellerime bulaştı kanı tüm çiçeklerin Gözlerinden gecenin perdesini kaldırdım Ölümsüzlüğü tattım Ölüm yoldaşım oldu Başımı bedenimden azat eyledi sevdan Ben sadece seni sevdim Kirpiğinden asılırken bulutlar Islak yıldızlara benzer gözlerin Apansız bir deli rüzgar Saçlarını savururken mehtabın Yıldızlar dökülür avuçlarıma Su yanar Ve gölgeler uyanır ötesinde gecenin Gönlüm en yanık türküsünü bestelerken gurbetin Ben sadece seni sevdim Ben sadece seni sevdim Seni düşledim sadece Kimine bir dişi ten yetiyordu Kimine bir çift derin göz Bana adın yetti a gülüm Adın dilimde tespih Ben sadece seni sevdim Esmer bir sessizliğin kucağında yıldızlar Ay gölgeli sulara değdirir saçlarını Her sabah mavi mavi esneyip durur sema Bulutların koynunda uykuya dalar güneş Ben hep seni sayıklarım Ve adını saklarım Güllerin şebnemine Ortak etse de sevdan bülbülün matemine Ben sadece seni sevdim Sen yoksan Yürek noksan Ve yetersiz her yorum Renksiz düşler sesimi taşımıyor kuşluğa Gök sükutun rengine boyanmış bir uçurum Açılır yıldızların penceresi boşluğa Gözlerine tutunmazsam Düşerim biliyorum Kanat açıp uçmayı sevdan öğretti bana Ben sadece seni sevdim Şimdi bir boşluktayım Bedenimsin bünyemsin Düşlerin ülkesinde Adım sanım künyemsin Bakışın yer gülüşün gök Saçın gece yüzün gün Velhasıl tüm dünyamsın Ben seni tanımadan önce de Seviyordum a gülüm Ben sadece seni sevdim Seni düşledim sadece Bahar değildi yitirdiğim Kirpiğimde donan kardelenleri Yüreğimde saklanan cemreleri Kanımda açan gülleri Ve sükutu besteleyen bülbülleri Hiç sevmedim Ben sadece seni sevdim Ve bu şehri hiç sevmedim Hiç sevmedim buraları Kapısına çelik atlar bağlanmış Bu beton mağaralarda seni bulmam imkansız Oysa ki ta ezelden aşinadır güzelliğine gözlerim Bakışın göz süzüşün gülüşün kaş çatışın Genlerime kotlanmıştır suretin Bil ki Ben seni tanımadan önce de Seviyordum a gülüm Buram buram hasret kokan Efil efil gurbet tüten Türkülerle büyüdüm Anamın ninnisinde sesini duydum senin Kimdin Neredeydin Bilmedim Bilmek de istemedim Sevmek bir görevdi deli gönlüme Ben sadece sevdim Ben sadece seni sevdim Seni düşledim sadece Issız bir dağ başında bir çoban ateşine Düşen yağmur damlası idi ıslak gözlerin Seni umut çiçeğine yayla eyledim Vuslatın seraba döndüğü çölde Göçebe gönlüme Leyla eyledim Ah ben öylesine sevdim ki seni Gurbeti düşlere sıla eyledim Ben sadece seni sevdim Sadece seni Talat Ülker |
|