![]() |
Mavi Gözlü Kanser - Batuhan Dedde |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Mavi Gözlü Kanser - Batuhan DeddeMavi gözlü bir kansere yakalandım Jose ![]() Acı çekerken kemoterapi saatlerinde umutlanabildin mi hiç kanserli hücrelerin sana sarılıp, gülümsemesine ![]() ![]() ![]() Korkuyorum ![]() Bütün halkım tedirgin Jose ![]() ![]() "Ameliyat edelim" dedik ![]() Dedi, "olmaz ![]() erinlemesine temizlik deterjan reklamlarında olur diye koridorda ağladı palyaço ![]() "Eğer bir Müslümansam kılınması gereken bir namaz gibi benim için o" diye hemşirenin sırtına kazıdı palyaço ![]() ![]() ![]() ![]() "Eğer bir Hristiyansam benim için kutsal üçlünün dördüncüsü odur benim için" diye yazdı kağıda palyaço, eline tutuşturdu bir cesedin ve "sıkılırsak okey çeviririz hem" diye gülümsedi ![]() ![]() ![]() Yalnızlık tam kalbine kazık çakacaktı ki, "Eğer bir Museviysem, vaadedilmiş topraklardır teni benim için" dedi palyaço, yalnızlık utancından ağladı ![]() ![]() ![]() "Eğer bir Darwinistsem, gamlı bir hayvandan bir insana dönüşmemin sebebidir o" diye sırtını sıvazladı köşede pandomim yapan ayrılığın ![]() ![]() Ben çok yalnızdım ![]() ![]() En derinde yok olmaya yüz tutmuş, adı bilinmeyen, bilinemeyecek olan bir gezegen gibi yalnızdım ![]() Yalnızlık güzeldi, hoştu, yakışıklıydı ![]() Yakışıklıydı bir Nazi subayı gibi, yakışıklıydı bir kadın kadar ![]() Yalnızlık benimle sık sık konuşurdu, eski bir dost gibi, nasihat veren öğretmen gibi, kızan bir anne gibi ![]() ![]() Ama dünya değildim, tanrı da değildim sadece bendim ![]() ![]() Ben, çoktan başkaları olmuştu ![]() Bir parça geçmişim, bir parça da geleceğim deyip geçmişime karışmıştı ben ![]() Ve ben her yerdeydim ![]() ![]() Ben güçlüydüm ![]() Gücüme güç katacak başka herhangi bir iletken aramadım ![]() Güçsüz değildim ![]() Sadece bir parça yaralı, birkaç organı eksilmek üzere olan ![]() ![]() ![]() Ben sana yalan da söyleyebilirdim, palyaço bu keza ne yapsa yeridir ![]() Ben seni insanlık dışı sevmeye çalıştım, insanları sevmem sahtedir ![]() Ben seni palyaço gibi sevmeye çalıştım, palyaçoları severim ![]() İnsanları korkutur ve eğlendirir ![]() Kusura bakma Jose, saçmaladım, farkındayım ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|