Fırında Kıymalı Makarna |
07-03-2009 | #1 |
Şengül Şirin
|
Fırında Kıymalı MakarnaMalzemeler Kıymalı Makarna için * 1/2 paket çubuk makarna * 1 yemek kaşığı tereyağ * 1 yemek kaşığı sıvıyağ * 250 gram kıyma * 2 çorba kaşığı domates salçası Beşamel Sos için * 1,5 su bardağı süt * 50 gram margarin * 2 yemek kaşığı un Dışı için * 2 adet yufka * 2 adet yumurta * 1 bardak süt * 1 yemek kaşığı sıvıyağ Hazırlanışı 1 Makarna biraz sıvı yağ ile beraber haşlanır 2 Tereyağ, sıvıyağ beraber kızdırılır 3 Soğan kavrulduktan sonra kıyma ve salça ilave edilir 4 Haşlanan makarnalarla karıştırılır 5 Un yağ ile kavrulur 6 Süt yavaş yavaş karışıma eklenir 7 Kıvam alıncaya kadar karıştırılarak pişirilir 8 Yumurta, süt ve yağ çırpılır 9 Yufka tepsiye serilir 10 Karışım ile ıslatılır 11 2 yufka da üzerine serilir 12 Makarna ve beşamel sos dökülüp düzgünce yayılır 13 Tepsiden sarkan kenarlar makarnanın üzerie doğru kapatılır 14 Kalan sütlü karışım üzerine dökülüp 15 dakika bekletilir 15 Önceden 175 dereceye ısıtılmış fırında 30 dakika pişirilir
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
|
|