Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Fizik / Kimya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
elektroniksinyaller

Elektronik-Sinyaller

Eski 07-03-2009   #1
Şengül Şirin

Elektronik-Sinyaller

Elektronik-Sinyaller

Bilgisayarlardan sayısal (dijital) kol saatlerine, telefon, televizyon ve radyodan mikrodalga fırınlarına ve cepte taşınan hesap makinelerine kadar, yaşantımızı değiştiren çağdaş aygıtların çoğu elektronik denen mühendislik dalının ürünüdür Elektronik, bir bilim dalı olarak, atomun temel parçacıklarından olan elektronların davranışlarını ve hareketlerini inceler (bak Elektron) Elektronların hareketini denetim altına almanın yolları bulunduktan

sonra, çağdaş yaşamda büyük önem kazanan bütün bu elektronik aygıtlar yapılabilmiştir
Elektroniğin üç temel uygulama alanı vardır Birincisi, haber ve bilgilerin radyo, televizyon, telefon gibi aygıtlarla bir yerden başka bir yere iletilmesidir; elektroniğin bu dalına telekomünikasyon denir (bak TELEKOMÜNİKASYON) İkincisi, makinelerin elektronik düzenekler aracılığıyla denetlenip yönlendirilmesidir Örneğin asansörlerdeki kat seçme düğmelerine basarak, asansörün inip çıkmasını sağlayan güçlü elektrik motorlarını

istediğimiz yönde çalıştırabiliriz Uzaktan kumandalı oyuncaklar da bu uygulamanın bir örneğidir Üçüncüsü de, tasarımı ve yapımı elektronik mühendislerince gerçekleştirilen bilgisayarlar yardımıyla bilgilerin işlenmesidir Aslında bütün bu alanlar birbiriyle örtüşür Örneğin bilgisayarlar arasındaki bilgi alışverişinde ya da aktarımında telekomünikasyondan yararlanılır Robotlar ya da bunlara benzeyen karmaşık otomatik makineler de bilgisayarlarla denetlenir (bak BİLGİSAYAR, ROBOT)

Elektronik aygıtların çalışmasını sağlayan bilgiler, örneğin televizyon ekranındaki görüntüyü oluşturan ya da eve hırsız girdiğinde alarmı harekete geçiren mesajlar elektrik akımları ya da elektrik gerilimleriyle taşınır Akımda ya da gerilimde yapılan herhangi bir değişiklik alıcıya ulaşan mesajın niteliğini belirler Elektroniği kavrayabilmek için bu mesajların elektrik akımı ve gerilimi halinde nasıl "kodlandığını" anlamak çok önemlidir

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com