![]() |
Bir Masal Gibi |
![]() |
![]() |
#1 |
TiFus
|
![]() Bir Masal GibiBİR MASAL GİBİ
Dondurucu soğukta bir an önce evime varabilmek için hızla yürürken, ayağımın ucunda bir cüzdan gördüm ![]() ![]() Hemen aldım ![]() acele acele açtım ![]() ![]() yıpranmış eski bir zarftan başka birşey yoktu ![]() ![]() ![]() Sol üst köşede yalnızca gönderenin adresi, alıcı adresi yerinde bir posta kutusu numarası vardı ![]() bulabilmek belki biraz da merakımı giderebilmek için zarfı açtım ve içindeki mektubu okumaya başladım ![]() Mektup, sol yanı çiçek resmiyle süslenmiş bir kağıda, özenli bir el yazısıyla yazılmıştı ve "Sevgili Michael" diye başlıyordu ![]() ![]() onu bir daha göremeyeceğini" anlatarak devam ediyor ![]() ![]() seveceğim" diye bitiyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Elimde yalnızca, mektubu yazan kişiyle, mektubun yazıldığı kişinin birinci adları vardı ![]() hemen telefon idaresini aradım ![]() bildirdiğim adreste yaşayanların telefon numarasını vermesinin yasalara aykırı olduğunu söyledi ![]() ısrarım karşısında: "Belki, size yardımcı olabilirim" dedi ![]() "Bu adreste bulunan numaraya telefon ederim ve onlar Kabul ederlerse, sizi görüştürebilirim lütfen bekleyin ![]() ![]() dedi ![]() ![]() ![]() "Bağlıyorum efendim ![]() "Hannah diye birini tanıyıp, tanımadığını" sordum ![]() "Bu evi, 30 yıl evvel, Hannah diye kızları olan bir aileden aldık" dedi ![]() ![]() ![]() "Hannah annesini bir huzurevine yatıracaktı ![]() ederseniz, belki adres bulursunuz ![]() ![]() adını verdi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ama kızına ait eski bir telefon numarası var ![]() bilirlermiş ![]() ![]() kendi kendime ![]() ![]() yazılmış bir mektup bulunan cüzdanın sahibini aramak için bunca zahmete ne gerek var ki ![]() ![]() ![]() ![]() Bir kadın "Şimdi Hannah'nın kendisi bir huzurevinde" dedi ve numarayı verdi ![]() ![]() ![]() "Evet, Hannah burda yaşıyor" dedi ![]() ![]() ama hemen yola çıktım, Hannah'yı görmek için ![]() ![]() Devasa bir binanın üçüncü katında şirin bir oda ![]() ![]() saçlı, sıcak tebessümlü bir yaşlı kadın ![]() ![]() ışıl ama ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Derin bir iç çekti mektuba bakarken ve "Genç adam" dedi, "Bu mektup, Michael ile son kontağımdı ![]() ![]() seviyorum ki ![]() ![]() ![]() ![]() meşhur aktör ![]() ![]() ![]() ![]() diye annem kesinlikle izin vermedi ![]() ![]() ![]() ![]() "Michael Goldstein harika bir insandı ![]() ona söyleyin lütfen ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() sessizlik ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İki damla yaş damladı elindeki mektuba, ıslanan gözlerden ![]() ![]() "Ve hiç evlenmedim ![]() ![]() ![]() ![]() Hannah'ya teşekkür edip odadan çıktım ![]() Binadan çıkarken danışmada beni karşılayan kız "Hannah Hanım yardımcı olabildi mi size" dedi ![]() ![]() değilse bunun sahibinin soyadını öğrendim" dedim ![]() ![]() Cüzdanı elimde sallayarak ![]() ![]() hademe bağırdı ![]() ![]() ![]() ![]() cüzdanı ![]() ![]() görsem tanırım ![]() ![]() ![]() ![]() Üç kere ben buldum, koridorlarda ![]() ![]() "Michael sekizinci katta yaşıyordu ![]() ![]() tekrar asansöre ![]() ![]() kitap okuyordu ![]() ![]() Michael elini arka cebine attı, hızla ![]() ![]() bu benim cüzdanım" dedi ![]() sırasında kaybetmiş olmalıyım ![]() ![]() "Hiçbirşey borçlu değilsiniz" dedim ![]() ![]() İpucu bulmak için açtım ve içindeki mektubu okudum ![]() "Mektubu mu okudun?" "Sadece okumakla kalmadım ![]() Hannah'yı da buldum ![]() ![]() Hala eskisi gibi güzel mi ![]() ![]() ![]() "Çok iyi ![]() ![]() ![]() ![]() telefon numarasını ver ![]() ![]() Elime sımsıkı sarıldı ![]() ![]() ![]() ![]() öyle sevdim ki, asla evlenmedim ![]() ![]() geldiğinde hayatım, anlamsal olarak bitmişti ![]() "Bay Goldstein" dedim ![]() ![]() ![]() ![]() Asansörle üçüncü kata indik ![]() ![]() ![]() Hannah sırtı kapıya dönük televizyon izliyordu ![]() ![]() Hemşire ona yaklaştı, omzuna dokundu ![]() ![]() dedi ![]() ![]() ayarladı bir an baktı, tek kelime etmeden ![]() ![]() "Michael" dedi, Michael, kapıda, kısık sesle ![]() ![]() "Hannah ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() "Michael" diye yutkundu Hannah ![]() ![]() ![]() Bu sensin ![]() ![]() Hannah'ya doğru yürüdü yavaşça ![]() ![]() Hemşire yanıma geldiğinde onun da gözleri yaşlıydı ![]() ![]() "Gördün mü, bak?" dedim "Yaşamda, yaşanması gereken herşey, er ya da geç, birgün kesinlikle yaşanacaktır ![]() *** Üç hafta sonra beni huzurevinden aradılar ![]() Pazar günü bir nikah vardı ![]() ![]() Harika bir nikah töreni idi ![]() beni nikah şahidi yaptılar üstelik ![]() bej elbisesi içinde çok güzeldi ![]() ![]() lacivert takımı içinde hala çok yakışıklı ![]() ![]() Bir nikah tanığı olarak söylüyorum bu gözlemlerimi… Aşklarını onsekiz yaşın heyecanı ve duygusuyla yaşayan 76 yaşındaki gelin ile 79 yaşındaki damadın nikahında keşke siz de bulunsaydınız… Altmış yıl önce bittiği sanılan bir aşk öyküsünün, altmış yıl sonra, kaldığı yerden nasıl filizlendiğine siz de tanık olacaktınız ![]() |
![]() |
![]() |
|