Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Nesil Bilinçlendirme Kampı - Gizli Tehlikeler & Tehditler > Güncel Haber Merkezi > Bilim & Teknoloji

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
büyük, teknoloji, türkiyenin, ödülleri

Türkiye'nin En Büyük Teknoloji Ödülleri

Eski 06-26-2009   #1
yesimciwciw

Türkiye'nin En Büyük Teknoloji Ödülleri

TÜRKİYE'NİN EN BÜYÜK TEKNOLOJİ ÖDÜLLERİ

TÜBİTAK, Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfı (TTGV) ve Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) tarafından 8'si düzenlenen Teknoloji Ödülleri ve Kongresinde büyük ödül, TDS-3000 Tren Denetim Sistemi ile Savronik Elektronik'in oldu

Sabancı Center'da düzenlenen ödül töreninde konuşan TÜSİAD Yönetim Kurulu Üyesi ve Bilgi Toplumu ve Yeni Teknolojiler Komisyonu Başkanı Hamdi Akın, teşvik edildiği takdirde mikro düzeydeki firmaların ekonomik değeri yüksek, ihraç edilebilir teknolojilere imza attığını belirtti

Bu sene "ürün" ve "yenilik ve teknoloji" kategorilerinde, 4 farklı firma ölçeğinde verilen ödüllerin yanı sıra kategori ve ölçekten bağımsız olarak en yüksek puanı alan firmaya büyük ödül verildi

Büyük ödülü, TDS-3000 Tren Denetim Sistemi ile Savronik Elektronik aldı TDS-3000 Tren Denetim Sistemi, demiryolu işletmelerinde daha güvenli tren trafiğini sağlamak amacıyla lokomotiflere entegre edilen, trenlerin tarifelerine göre planlanan hız limitleri içinde makinist tarafından yapılan işlemleri denetleyen entegre bir denetim sistemi işlevi görüyor

Diğer ödüller

Büyük/bağlı firma kategorisinde ürün ödülünü "hibrit elektrikli hafif ticari araç" ile Ford Otomotiv, yenilik ve teknoloji ödülünü ise "Turboprop Motoru" ile TUSAŞ Motor Sanayii aldı

Orta ölçekli firma kategorisinde ürün ödülünü "Unity on Demand" ile Logo Yazılım, yenilik ve teknoloji ödülünü "Green Guard" adlı yıkama gerektirmeyen perde ile Elvin Tekstil alırken, küçük ölçekli firmalarda ürün ödülü "Deri sanayi atıklarından elde edilen yavaş yarayışlı gübre" ile Mavi Kimya'nın, yenilik ve teknoloji ödülü "Islahı yönlendirilmiş çerezlik tüketime uygun kabak çekirdeği tohumları" ile Palancı Gıda Teknolojilerinin, mikro ölçekli firma kategorisinde ürün ödülü "Mavi solar yenilenebilir enerji güç dönüştürücüleri ürün platformu" ile Mavisis Teknoloji'nin, yenilik ve teknoloji ürünü "Rainvent" ile Teknoset Bilgisayar Yazılım ve Danışmanlık Hizmetlerinin oldu

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com