Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Yazılar & Hikayeler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
nükteler, sahabe, tabiundan

Sahabe Ve Tabiundan Nükteler

Eski 06-08-2009   #1
GöKKuŞaĞı

Sahabe Ve Tabiundan Nükteler

İkisini de Affeyle

Sahabilerden biri Hz Ebu Bekir'in yanına gelip ona şöyle diyerek bir dua etmiş:
"Çok günahkârım, benim için dua eder misin?"
Hz Ebu Bekir Efendimiz de şu şekilde bir dua etmiş:
"Yâ Rabbi, bir günahkâr bir diğerinden dua istiyor, ikisini de affeyle"

Allah'ın Takdiri

Suriye'ye gelen Hz Ömer, burada veba salgını olduğunu öğrenince geri dönmek istedi
Geri dönme kararı aldığı için Hz Ebu Ubeyde Hz Ömer'e itiraz etti ve:
"Allah'ın takdirinden mi kaçıyorsun?" diye sordu
Bu soruya Hz Ömer'in cevabı şu oldu:
"Keşke bunu senden başka biri söyleseydi Evet, ben Allah 'ın bir takdirinden diğer takdirine kaçıyorum"

Nasıl Hesaba Çeker?

Biri, Hz Ali Efendimize (ra) gelerek: "Ya Ali! Allah bu kadar insanı nasıl hesaba çeker?"
diye sorduğunda Hz Ali'den şu cevap almış:

"Nasıl rızıklandırıyorsa, öyle"

O Büyüktür

Hz Abbasa soruldu: "Sen mi büyüksün, yoksa Hz Peygamberimiz mi?" Peygamberimizin amcası olan Hz Abbas, şu cevabı verdiler:
"Ben ondan önce doğdum; ama O (asm) benden büyüktür"

Nasıl Bilir?

Biri Hz Aişe Validemize sormuş: "Ey Mü'minlerin annesi, bir insan kendisinin iyilerden olduğunu nasıl bilir?" Hz Aişe Annemiz: "Kendisinin kötülerden olduğunu bildiği zaman," diye cevap vermiş Bunun üzerine aynı şahıs: "Peki kendisinin kötü insanlardan olduğunu nasıl bilir?" diye sormuş Hz Aişe Annemiz bu kez de şöyle demiş: "Kendini iyilerden gördüğü zaman"

Miras

Günün birinde Ebu Hureyye (ra) sokakta gördüğü insanlara:
"Burada boşu boşuna ne dolaşıp duruyorsunuz? Mescide koşun; orada Resül-i Ekrem'in (aleyhissalatu vesellam) mirası bölüşülüyor Siz de alın," der Bunu işiten kişiler hemen mescide giderler Ama orada herhangi bir mal varlığının paylaşıldığını göremeyince de geri gelip, Ebu Hureyre'ye (ra): "Biz senin söylediğin gibi bir taksim görmedik," derler Ebu Hureyre (ra):
"Peki ne gördünüz?" diye sorar Onlar da:
"Mescidde kimi Kur'an okuyor, kimi zikir yapıyor, kimi ilim öğreniyor," derler
Bunun üzerine Ebu Hureyre (ra) şöyle der: "İşte Resül-i Ekrem'in (aleyhissalatu vesselam) mirası odur"

GaLiBa Bu GeCe YaĞMuRDa GöKKuŞaĞı MiSali
GüLeRKeN aĞLaMaNıN ZaMaNı
Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com