![]() |
Sahabe Ve Tabiundan Nükteler |
![]() |
![]() |
#1 |
GöKKuŞaĞı
![]() |
![]() Sahabe Ve Tabiundan Nüktelerİkisini de Affeyle Sahabilerden biri Hz ![]() "Çok günahkârım, benim için dua eder misin?" Hz ![]() "Yâ Rabbi, bir günahkâr bir diğerinden dua istiyor, ikisini de affeyle ![]() Allah'ın Takdiri Suriye'ye gelen Hz ![]() ![]() Geri dönme kararı aldığı için Hz ![]() ![]() "Allah'ın takdirinden mi kaçıyorsun?" diye sordu ![]() Bu soruya Hz ![]() "Keşke bunu senden başka biri söyleseydi ![]() ![]() Nasıl Hesaba Çeker? Biri, Hz ![]() ![]() ![]() diye sorduğunda Hz ![]() "Nasıl rızıklandırıyorsa, öyle ![]() O Büyüktür Hz ![]() ![]() ![]() "Ben ondan önce doğdum; ama O (a ![]() ![]() ![]() ![]() Nasıl Bilir? Biri Hz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Miras Günün birinde Ebu Hureyye (r ![]() ![]() "Burada boşu boşuna ne dolaşıp duruyorsunuz? Mescide koşun; orada Resül-i Ekrem'in (aleyhissalatu vesellam) mirası bölüşülüyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() "Peki ne gördünüz?" diye sorar ![]() "Mescidde kimi Kur'an okuyor, kimi zikir yapıyor, kimi ilim öğreniyor," derler ![]() Bunun üzerine Ebu Hureyre (r ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
|