Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Genel Kültür & Serbest Forum > Serbest Forum

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
bilmiyorum

Bilmiyorum!

Eski 06-07-2009   #1
GöKKuŞaĞı

Bilmiyorum!

Şair soruyor:
“Kimbilir nerede nasıl ve kaç yaşında
Ve devam ediyor:
“Bir namazlık saltanatın olacak
Taht misali o musalla taşında

Son iki mısra, Bâki’nin ince ruhunun ayrı bir kalıpta takdimi:

Kadrini seng-i musallada bilip ey Bâki

Durup el bağlayalar karşına yâran sâf sâf

Bu mısraları ibretle okuyor ve kendime dönüyorum Önüm meçhûllerle dolu Daha ne kadar yaşayacağım? Cenazemde hangi dostlarım bulunacak? Bilmiyorum!

Önümde ne gibi hâdiseler var, hangi imtihanlara tâbi tutulacağım? Bilmiyorum!

Nazarımı semâya çeviriyorum Benim için birer parıltı olan o muhteşem yıldızlarda hangi melek, hangi ibadetle meşgul? Bilmiyorum!

Denizleri düşünüyorum Şu anda hangi balık hangisini kovalıyor? Nasıl bitecek bu maceranın sonu? Bilmiyorum!

Bilgisizliğime hudut olmadığını anlıyor, haddimi bilmeye başlıyorum Derken, karşı kaldırımda uyuklayan bir kediye gözüm takılıyor Onu seyre koyuluyorum Benim, “bilmiyorum” dediğim ve cehlimi itiraf ettiğim bütün bu konulardan onun haberi bile yok… Neleri bilmediğinden gâfil…

Bu düşünceyle birlikte hayalimden “bilmeyenler” sıra sıra geçmeye başlıyorlar? Yaprak ne zaman düşeceğini, çiçek ne zaman solacağını bilmiyor Bulut ne zaman yağmur olacağını, dere nereye döküleceğini bilmiyor Işık kaç rengi olduğunu, dünya hangi hızla yol aldığını bilmiyor… Bedenime bakıyorum: Kanım kalbime niçin aktığını, kalbim onu nereye pompaladığını bilmiyor Gözüm yüzüme niçin konulduğunu ve yüzüm kaç göze sahip olduğunu bilmiyor

Ve daha nice bilmeyenlerle etrafım çepeçevre sarılı ve bedenim dopdolu

“Bütün bu bilemeyenler elbette bir bilenin ilmiyle iş görüyorlar” diye düşünüyorum İçimden bir ses beni bu düşüncelerden alıkoymak istiyor “Sen neler bilmiyorsun ki!” diyor Ve başlıyor, mesleğimden biraz bilgi, sanattan birkaç incelik sıralamaya… Beni bu birkaç damlada boğmak istiyor Ama, vicdanım karşı çıkıyor bu saçmalığa Ve akıl aracılığıyla ruhuma şu mesajı yolluyor:

“Sen bu dünyaya boğulmaya değil, gerçek diriliğe ermeğe geldin…”

Prof Dr Alaaddin Başar
Zafer Dergisi

GaLiBa Bu GeCe YaĞMuRDa GöKKuŞaĞı MiSali
GüLeRKeN aĞLaMaNıN ZaMaNı
Alıntı Yaparak Cevapla

Cevap : Bilmiyorum!

Eski 06-07-2009   #2
delishhhh

Cevap : Bilmiyorum!

gerçekten özel bir yazı olmuş
Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com