Ahmet Esmer : Geçmiş Zaman Olur Ki |
06-04-2009 | #1 |
GöKKuŞaĞı
|
Ahmet Esmer : Geçmiş Zaman Olur KiYıl 1967 elimdeki körüklü 9x12 makinamla arkasına takılan 6x9 rol film şasemi alıp çağrılı olarak İstanbul Aksaray'da Ulvi Uraz ustanın çalıştırdığı Opera tiyatrosuna gittim (bugün orası yola gitti) Tahminen 20-30 kadar tanınmamış amatör genç prova yapıyorlar Sahne arkasına siyah bir perde gerdim ve fotoğraf çekimi için bir yer oluşturdum Prova arasında bana gelip tiyatronun fuayesine asılmak için poz verdiler Bunların arasında Kemal Sunal, Perran Kutman, Şemsi İnkaya, Aykut Oray, Savaş Yurttaş Nur İnsel Güror Gökçe ve başkaları vardı Bu fotoğraflar tiyatro oyunlarını ve oyuncularını tanıtan PASAV isimli tıyatro dergisinde yayınlandı YIL 4, SAYI 18 Ekim 1967 (derginin orijinali Balıkesir Fotoğraf Müzesi'ndedir) Diğer portre fotoğrafları ise kendi stüdyomda 35-40 yıl önce çekmiş olduğum sinema–tiyatro sanatçılarına aittir Saygılarımla Ahmet ESMER Perran Kutman (Sinema Sanatçısı) Şemsi İnkaya (Tiyatro Sanatçısı) Toto Karaca (Tiyatro Sanatçısı) Avni Dilligil - Belkız Dilligil (Tiyatro Sanatçıları) Avni Dilligil (Tiyatro Sanatçısı) Turgut Boralı - Mete Sezer (Tiyatro Sanatçıları) Hayri Esen (Seslendirme Yönetmeni) Nejat Uygur (Tiyatro Sanatçısı) Cem Karaca (Ses Sanatçısı) Mücap Ofluoğlu (Tiyatro ve Seslendirme Sanatçısı) Müjdat Gezen (Tiyatro Sanatçısı) Aziz Basmacı (Tiyatro Sanatçısı) Necdet Tosun (Sinema Sanatçısı) Nurhan Nur (Sinema Sanatçısı) - Beyhan Hürol (Tiyatro Sanatçısı) Cihat Tamer (Tiyatro Sanatçısı) Esin Avşar (Tiyatro ve Ses Sanatçısı) Füsun Erbulak (Tiyatro Sanatçısı) - Altan Erbulak (Tiyatro Sanatçısı, Karikatürist) Cüneyt Gökçer (Devlet Tiyatroları Eski Genel Müdürü, Tiyatro Sanatçısı) Kemal Sunal (Sinema Sanatçısı) Şükran Ay (Ses Sanatçısı) Hüseyin Baradan (Sinema Sanatçısı) Ziya Demirel (İstanbul Şehir Tiyatroları Yönetmeni) - Şeref Gürsoy (İstanbul Şehir Tiyatroları Sanatçısı) Ulvi Uraz (Tiyatro Sanatçısı) Kemal Bekir (İstanbul Şehir Tiyatroları Yönetmeni) - Ahmet Evintan (Devlet Tiyatrosu Sanatçısı) Turan Turalı (Sihirbaz) Hulusi Kentmen (Sinema Sanatçısı) Mete İnselel (Sinema Sanatçısı) Tamer Yiğit (Sinema Sanatçısı) Ali Sururi - Alev Sururi (Tiyatro Sanatçıları) Haluk Kurdoğlu (Tiyatro Sanatçısı) Müjgan Ağralı - Macit Flordün (Tiyatro Sanatçıları) Sami Ayanoğlu (Tiyatro Sanatçısı) Suna Keskin - Erol Keskin (Tiyatro Sanatçıları) Tuncel Kurtiz (Tiyatro Sanatçısı)