Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
hakkında, hayatı, kimdir, kösem, sultan

Kösem Sultan Kösem Sultan Kimdir? Kösem Sultan Hayatı Kösem Sultan Hakkında

Eski 09-10-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Kösem Sultan Kösem Sultan Kimdir? Kösem Sultan Hayatı Kösem Sultan Hakkında

Kösem Sultan Kösem Sultan Kimdir? Kösem Sultan Hayatı Kösem Sultan Hakkında Kösem Sultan
Kösem Sultan Kösem Sultan Kimdir? Kösem Sultan Hayatı Kösem Sultan Hakkında Mahpeyker Kösem Sultan olarak da bilinen valide sultan Rum ya da Boinak asillidir Osmanli sarayina cariye olarak girdi I Ahmet'in dikkatini çekerek onunla evlendi Kisa sürede sarayin en güçlü kadini oldu 1623'te henüz küçük yaita olan oilu IV Murat tahta çikinca valide sultan olarak devleti oilu adina yönetti 1640'ta tahta çikan küçük oilu I ibrahim döneminde ise devlet yönetimine tümüyle egemen oldu

1648'de I ibrahim tahttan indirilip yerine yedi yaiindaki oilu IV Mehmet geçirildi Bu dönemde de büyük valide saniyla devleti yönetti Yirmi yili aikin bir süre Osmanli Devleti'nin yönetiminde etkin olan Kösem Sultan, IV Mehmet'in annesi Turhan Sultan'in kendisine karii giriitiii iktidar mücadelesi sonucu, Topkapi Sarayi'ndaki dairesinde öldürüldü (1651)

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com