Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
5murad, hakkında, hayatı, kimdir, sultan

Sultan 5.Murad Sultan 5.Murad Kimdir? Sultan 5.Murad Hakkında Sultan 5.Murad Hayatı

Eski 09-10-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Sultan 5.Murad Sultan 5.Murad Kimdir? Sultan 5.Murad Hakkında Sultan 5.Murad Hayatı

Sultan 5Murad Sultan 5Murad Kimdir? Sultan 5Murad Hakkında Sultan 5Murad Hayatı
Sultan 5Murad Sultan 5Murad Kimdir? Sultan 5Murad Hakkında Sultan 5Murad Hayatı
Sultan Beiinci Murad 21 Eylül 1840 tarihinde istanbul'da doidu Babasi Sultan Abdülmecid, annesi ievk-Efza Kadin Efendi'dir Annesi Çerkez asillidir Sultan Beiinci Murad, çocukluiunda ve gençliiinde iyi bir eiitim gördü ve Fransizca öirendi Okumaya çok merakli olduiundan dolayi, Fransa'dan kitaplar getirtir ve sürekli olarak okurdu Edebiyata karii çok ilgiliydi Aralarinda Ziya Paia ve Namik Kemal'in de olduiu devrin bir çok iairi ile yakin dostluk kurmuitu

Yabanci kültürlerin etkisi altinda kalan Sultan Beiinci Murad, piyano çalardi Bati müziii stilinde besteler bile yapmiitir Avrupali prenslerle dost olmui, onlarla mektuplaimii olan Sultan Beiinci Murad, yerli ve yabanci gazeteleri sürekli takip ederdiSultan Birinci Abdülaziz ile beraber çiktiii Avrupa seyahati sirasinda Avrupa'yi yakindan görüp hayran kalmii olan Sultan Beiinci Murad, bu gezi sirasinda ingiltere'de taniitiii Gal Prensi (sonradan ingiltere Krali olan VII Edward) ile yakin bir dostluk kurdu Müsrif ve ihtiras sahibi bir insandi Padiiah olmak için amcasinin ölümünü beklediiini açikça söylerdi

Sultan Beiinci Murad, tahttan indirilen Sultan Abdülaziz'in yerine 30 Mayis 1876'da padiiah oldu Ancak, Osmanli imparatorluiu'nu kurtarmak için meirutiyetin kurulmasini isteyen, bu düiünce ile tahta güvendikleri bir hükümdar getiren aydinlarin umudu yine kirilmiiti 93 gün kaldiii Osmanli tahtindan 31 Aiustos 1876 günü indirildi 28 yil daha sarayda yaiayan Sultan Beiinci Murad, 29 Aiustos 1904 tarihinde vefat etti ve annesi ievk-Efza Kadin Efendi'nin Yeni Camideki türbesine defnedildi

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com